Dajte informacije o svom boravku

Dolazak
,
Odlazak
,
Odrasli
Starost 16+
Deca
Starost 0-15

2 noci

2 noci

Šta je kajak u Banskom?

Kajak je uređaj koji, na iznenađenje mnogih, nije tehnološka novina 21. veka, kakav zapravo postoji vekovima. Po strukturi je to mali sjajni čamac, koji međutim ima manja ograničenja za razliku od standardnih vrsta plovila.

Prema naučnicima, prve informacije o njihovoj upotrebi usmerene su na prvorođene stanovnike arktičkih regiona. Tokom ovog perioda koristili su ih uglavnom za plovidbu plovnim putevima ili drugim rečima za transport.

Ako je ranije kajak bio praktičan način ribolova ili prevoza putnika, danas je to postala sjajna zabavna aktivnost. Ljudi širom sveta prepoznaju tu aktivnost i staju u red da bi iskusili ovu neophodnu avanturu. .

Aktivnost je pogodna za entuzijaste svih nivoa, koji su strastveni prema istraživanju otvorenih voda. Ovisno o vašim željama, njegova funkcionalnost će vam omogućiti da uživate u mirnim turama oko plitke vode ili * uzbudljivom visokoenergetskom sportu u brzim potocima. *

Šta je kajak?

U stvarnosti je aktivnost predstavljena i kategorisana kao vodeni sport, što uključuje veslanje u malom čamcu poznatom kao kajak. Generalno, posude su dostupne u različitim veličinama i vrstama u zavisnosti od njihove namene.

Međutim, većina njih ima zatvoreni prostor koji pokriva noge. Čamac je izuzetno nizak i bukvalno ste iznad vode. Što se tiče kapaciteta, mogu da prime najviše jednog putnika, ali postoje i vrste koje ukupno imaju sedišta za dve ili tri osobe.

Svestrani sport je izuzetno poželjan jer se može vežbati u bilo kojoj vodenoj površini, a pored toga se lako kombinuje sa drugim aktivnostima. Najčešće se biraju kampovanje i ribolov, jer avanturistima daju priliku da se urone u bilo koju avanturu.

Još jedna stvar koju možemo dodati je da su kajaci posebno dizajnirani da se nose sa svime. Kao što smo rekli, neki su dizajnirani za mirno i sporo spuštanje, dok su drugi za trke. Bez obzira na to koje jezero odabrali, vožnja kajakom je idealna za svakoga koji svom odmoru želi dodati kap avanture.

Šta je kajak u Banskom?

Mogu li to da praktikuju neiskusni ljudi?

Pretpostavljamo da je ovo pitanje prilično intrigantno, jer se ne mogu svi pohvaliti ozbiljnim iskustvom na ovom polju. Ako planirate planinarenje u oblastima koja zahtevaju putovanje vodom, kajak je savršen alat za vas. Bez obzira imate li iskustva ili ne, šansa da se snađete više je nego velika.

Jedino što će vam trebati na prvi pogled je savladavanje osnovnih znanja. Izuzetno su jednostavni, pa vam ne bi trebalo dugo. Međutim, za svaki slučaj, preporučljivo je da svoje iskustvo podelite sa strastvenim stručnjakom ili proverenim instruktorom.

Angažovanje vodiča koji nudi svoje usluge pojedinačno ili preko kluba omogućiće vam da to područje doživite kao lokalno stanovništvo, naučeći sve o flori i fauni. Pored toga, menadžer će vas uputiti na odgovarajuću opremu i tehnike koje garantuju i vašu zabavu i vašu zaštitu.

Neophodna sigurnosna oprema zasniva se na sledećih nekoliko proizvoda:

 • Kaciga
 • Spasilački prsluk
 • Veslanje
 • Kajak
 • Vodootporni gornji i donji deo
 • Zaštitne naočare
 • Vodootporne cipele i torba

Održavanje odgovarajuće sigurnosti najvažnije je za svaku aktivnost. Međutim, voda može biti opasnija nego što se čini, bilo da ste suočeni sa ekstremnim ili mirnim okolnostima. Zapamtite da vam je potrebna sigurnost da biste poboljšali svoje iskustvo.

Šta je kajak u Banskom?

Je li opasno ?

Percepcija rizika i opasnosti nije uvek tačna za većinu ljudi. Rizik je koncept koji prikazuje koliko opasna situacija izgleda, dok je stvarna opasnost nešto sasvim drugo. U oba slučaja ih nemojte potcenjivati.

Najveći ključ za obezbeđivanje sigurnosti tokom vožnje kajaka je znati kada treba biti miran. Brza i tačna prosudba je prilično važna, pa pokušajte da se potrudite. Ne plašite se brzaka samo zato što izgledaju izazovno, umesto toga shvatite kako pravilno reagovati.

U velikom procentu slučajeva većina entuzijasta nije pripremljena za određene uslove. Nesreće se događaju jer veslači odlaze u vode koje nisu predviđene za njihov nivo. Profesionalci mogu učiniti da sport izgleda lako u teškim uslovima, ali ako vam nedostaje tehničkog iskustva, ti isti uslovi su smrtonosni za svakoga.

Ostale okolnosti od kojih se ponovo morate zaštititi su sledeće:

 • Dehidratacija
 • Previše sunčeve svetlosti
 • Hipotermija i hladni šok
 • Obrezane stene

Iako je aktivnost potpuno sigurna, budite uvek na oprezu, jer su rizici nepredvidljivi i više nego što je moguće. S druge strane, preduzimanje odgovarajućih mera predostrožnosti u kombinaciji sa zdravim razumom može stvari učiniti mnogo drugačijima.

Šta je kajak u Banskom?

Cene

Srećom, danas je moguće pronaći sve vrste ponuda za kajakarenje širom Bugarske i na najlepšim mestima. Ako slučajno odsednete u hotelu Lucki Bansko i želite da se prijavite za takav događaj, definitivno ste došli na pravo mesto.

Grad Bansko je već duži niz godina jedan od najpoželjnijih za ovu aktivnost. Glavni razlog za to je što su reke Struma i Mesta blizu velelepnog odmarališta. Rezervoari su vrhunski u svako godišnje doba, pa ovo ne bi trebalo da predstavlja prepreku.

Koliko god zabava bila dostupna, imajte na umu da je uvek u sezoni. Idealne sezone za uživanje u ugodnom putovanju su:

 • proleće
 • leto
 • jesen

Turisti uvek više vole toplo vreme nego hladno, ali sve zavisi od vaših ličnih preferencija.

Ovde ćete imati priliku da 3 sata vidite lepe prirodne darove. Takođe, dužina ture nije veća od 10-15 km., Što je dovoljno za akumuliranje velikog broja uspomena, koje se potom mogu ispričati prijateljima i poznanicima.

U vezi sa cenama, želimo da vas unapred obavestimo da one obično variraju između 70-100 BGN u zavisnosti od kluba u koji ćete se učlaniti. Ovaj iznos uključuje apsolutno svu dodatnu opremu, kao što su:

 • oprema
 • osiguranje
 • mnogi drugi

Neki uključuju i profesionalna fotografisanja.