160 cm Snežni pokrivač

Menu

Dajte informacije o svom boravku

Dolazak
,
Odlazak
,
Odrasli
Starost 16+
Deca
Starost 0-15

2 noci

2 noci

Sportski klubovi u Banskom

Sportski klubovi u Banskom

Oni od vas koji su već posetili Bansko moraju se već uveriti da letovalište nudi ponešto za svakoga. Bansko je jedno od najpopularnijih zimskih letovališta u Bugarskoj, koje pored prelepog pejzaža i raznih atrakcija, nudi mnogo zabave za decu i odrasle svake sezone.

Bansko nudi razne uslove za vežbanje različitih sportskih disciplina za decu i odrasle. Planinski grad ima odličnu bazu u kojoj deca, kao i odrasli, mogu da vežbaju omiljeni sport ili nauče novi.

Sportski klubovi u Banskom

Bez sumnje, Bansko ima čitav sportski kalendar tokom cele godine,  pa nije ni čudo što se ovde rodi jedan od najboljih šampiona Bugarske u različitim disciplinama. U naselju se nalaze brojni sportski klubovi sa odličnim sadržajima i svom potrebnom opremom za treniranje. Ako volite sport, sigurno ćete uživati u Banskom.

Ovde ćete pronaći brojne sportske klubove sa profesionalnim instruktorima. I šta je bolje od vežbanja sportova na svežem vazduhu? Bansko ima i jedno i drugo. Zato ne propustite da sa detetom posetite ovo prelepo bugarsko letovalište i sport.

Pogledajmo šta sportski klubovi Bansko nude:

Informacije i zanimljivosti o sportskim klubovima u Banskom:

Teniski klub Edelveiss

Sportski klubovi u Banskom

Ako vaša deca vole tenis, Teniski klub Edelveiss je sjajno mesto za decu da igraju zanimljiv sport. Teniski trening je na igralištu Srednje šumarske škole „Nikola Vaptsarov“. Nema problema ako vaša deca nemaju rakete kao što ih obezbeđuje klub.

Sportski klubovi u Banskom

Teniski klub Edelveiss je neprofitna sportska asocijacija. Osnovano 2013. godine, Udruženje ima za cilj da podrži razvoj ovog sporta u regionu i da angažuje teniski tim na turnirima i prvenstvima. Zahvaljujući aktivnostima kluba razvija se tenis za decu i omladinu.

Sportski klubovi u Banskom

 Ski klub – Bansko

Sportski klubovi u Banskom

Za sve one koji vole skijanje, Bansko je verovatno najbolje mesto za vežbanje svog omiljenog sporta. Bansko ski klub je sjajno mesto za čoveka da nauči skijati ili razviti već postojeće veštine u odgovarajućoj ski disciplini. Ski klub nudi različite smernice:

  •  Alpske discipline
  •  Biatlonski pravac
  •  Skijaško trčanje

Svaka sekcija radi sa decom iz različitih starosnih grupa koja učestvuju u različitim takmičenjima. Na primer, u zimskoj sezoni 2018. godine takmičari Ski kluba Bansko osvajaju 6 zlatnih, 10 srebrnih, 11 bronzanih medalja, i takođe imaju 52 rang liste u nagradnoj šest.

Sportski klubovi u Banskom

Alpske discipline

Jedinica radi sa decom koja su podeljena u tri starosne grupe:

  • Početnici – upisuju decu starosti 6 godina
  • Pripremna grupa – deca od 6-12 godina koja učestvuju u takmičenjima iz sportskog kalendara
  • Prijavljeni igrači – deca uzrasta od 14-16 godina koja učestvuju u takmičenjima iz sportskog kalendara
Sportski klubovi u Banskom


Skijaški treninzi se održavaju tokom cele godine, a tokom zimske sezone treninzi se odvijaju na skijaškim stazama Skijališta Bansko

Ova vrsta treninga se obično održava na gradskom stadionu i u parku. Pored treninga sa skijama, klub organizuje i izlete, razne zanimljive igre, časove biciklizma i plivanja.

Sportski klubovi u Banskom

Destinacija za biatlon

 Biatlonski tim u Ski Clubu – Bansko je podeljen u 3 grupe – početnici, adolescenti i profesionalni takmičari. Obuke se organizuju sa decom u uzrastu od 8 godina, tokom kojih deca uče različite veštine. Pored učenja skijanja, deca takođe stiču sposobnost rukovanja vazdušnim oružjem.

Sportski klubovi u Banskom

Skijaški klub Bansko ima jednu od najboljih baza za treniranje skijanja. Djeca upisana u klub redovno učestvuju u takmičenjima iz nacionalnog programa sportskih događaja Biatlonske federacije.

Brojni profesionalni takmičari kluba predstavljaju našu zemlju na Evropskom i Svetskom prvenstvu, i takođe na Olimpijskim igrama. To su poznata imena: Mihail Klečorov, Dimitar Portalov, Daniela Kadeva i Dafinka Koeva. Oni su neki od glavnih igrača reprezentacije Bugarske.

Učesnici Ski kluba – Bansko učestvovali su na Zimskim olimpijskim igrama od daleke 1988. u Kalgariju do Sočija 2014

Pravac ski trke do SK – Bansko

Sportski klubovi u Banskom

Podrazumeva se da skijanje na skijama ima tradiciju u gradu Banskom. U ovom smeru, djeca od 7 do 15 godina mogu se upisati u Ski klub Bansko. Treninzi se održavaju na livadi Banderishka, Rollerblades, Stadium i drugim mestima. Kurs je otvoren tokom cele godine. Skijanje, oprema za skijanje, kao i korišćenje objekata u potpunosti su besplatni.

 Taekvon-do Havk-Bansko Club

Sportski klubovi u Banskom

Da li tražite sport za svoju decu koji razvija brojne njihove sposobnosti?  Taekvon-do je idealan sport za decu. Njegova popularnost i dalje raste u Bugarskoj i već se etablirala kao trkačka disciplina.  Praksa taekvon-do-a je zanimljiva i nudi uzbudljivo sportsko iskustvo novog tipa.

Veoma atraktivan sport za malu decu, jer kroz njega oni troše veliki deo svoje energije i nabujaju se pozitivnim emocijama u treningu. U Banskom klubu Taekvon-do Havk-Bansko je sjajno mesto za učenje ovog sporta. Treninzi se održavaju u klupskoj sali.

Sportski klubovi u Banskom

Taekvon-do je vrsta sporta koji ima brojne prednosti za psihičko i fizičko zdravlje. Nosi emocionalni naboj i istovremeno ima pozitivan uticaj na motorni sistem i doprinosi razvoju moralnih i voljnih kvaliteta.

Kao sportska disciplina taekvon-do uključuje sparing, što je glavni deo treninga za borbene sportaše. Taekvon-do takođe uključuje primenu posebnih tehnika uključujući skokove, seriju efektivnih udaraca i razne tehnike izvedene nogama

Taekvon-do trening se održava u klupskoj sali. Opremljen je svim potrebnim sportskim dodacima za ovaj sport: čizmama, šapama, štitnicima i još mnogo toga.

  Sportski klub – Jangal Bansko

Sportski klubovi u Banskom

Ovaj klub je još jedno odlično mesto za vaše dete da nauči kako igra stolni tenis i da razvija ljubav prema sportu. Na prvi pogled stolni tenis  ne može izgledati kao vrlo aktivan sport , ali zapravo može biti vrlo zabavan i zabavan za decu svih uzrasta.  Takođe  razvija brojne veštine.

 Sportski klub – Jangal Bansko je neprofitna asocijacija. Klub ima prisustvo na raznim sportskim događajima i formatima, kao i organizuje sportske događaje.

Sportski klubovi u Banskom

Osnovan je 30. maja 2005. godine i njegove aktivnosti su vezane za pripremu i koordinaciju različitih projekata vezanih za razvoj sporta. Oni su na  lokalnom, regionalnom i međunarodnom nivou. Svi upisani u klub imaju mogućnost učešća na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima.

Klub ima drugačije postavljene ciljeve. Jedan od njegovih glavnih ciljeva je razvoj različitih vrsta sporta u banskoj regiji, prateći zahteve Ministarstva omladine i sporta, BFSA, kao i pojedinih saveza. Takođe se trudi da doprinese implementaciji novih programa.

Sportski klubovi u Banskom

Sportski klub Jangal ima za cilj da deci, studentima i radnim ljudima na raznim poljima obezbedi dobre uslove za zdravo slobodno vreme. Glavni sport koji se klub trenutno razvija je stolni tenis. Učenici se pripremaju za 4. razred, 5. do 7. razred, a učenike od 8. do 12. razreda u srednjim stručnim školama.

Sportski klub nudi besplatno korišćenje sportskih sadržaja:

  • sportska dvorana (400 m2) sa kupatilom
  • 2 profesionalna teniska stola i 4 amaterska
  • prstenovi
  • loptice za stoni tenis

Zahvaljujući Banskom takmičenja su održana u svim uzrasnim grupama.  Takmičenja se odvijaju uglavnom između takmičara ne samo iz Banskog, već i iz Razloga, Belitice, Iakorude i drugih gradova.

Rejting rejtinga pripada trci povodom 1. juna – Dana deteta u 2016. godini. *Dobra sportska postignuća postigla su deca, mladi i radnici iz Banskog. Manifestaciju je organizovao Sport Club – Jangal, a pomogao Rotari Club Bansko – Razlog.

Trenutno je glavni fokus tima Sportskog kluba – Jangal iz Banskog na problemu agresije među decom u školi. Stoni tenis je jedan od glavnih načina podsticanja interesovanja za dečiji sport, zbog čega klub usmerava svoje napore na njegov razvoj.

Kick boks klub „Nestor“ – Bansko

Sportski klubovi u Banskom

Kickboking je borilačka veština zasnovana na udarcima ruku i nogu koji se takođe primenjuju u borilačkim veštinama kao što su karate, boks, muai thai. Ako ga vaše dete povuče u kick boks, onda je Bansko dobro mesto za vežbanje. Opština Bansko podržava razvoj kik boksa . Ako vaša deca sanjaju da se takmiče jednog dana, Bansko Kick Boking Club pomoći će im da razviju svoje veštine i postanu šampioni.

Sportski klubovi u Banskom

Boks klub Nestor Kick – Bansko osnovan je  2007. godine. Razlog je povećana zainteresovanost mladih za ovaj sport u gradu Banskom i regionu. Kick boks treningi se održavaju u modernoj sportskoj bazi hotela Olimp. Kik boks vežbe su relativno intenzivne i imaju dobre rezultate. Upisana deca imaju priliku da postanu takmičari.

Sportski klubovi u Banskom

Klub priprema takmičare koji mogu predstavljati klub na državnim prvenstvima, a njegovi predstavnici svake godine učestvuju u tradicionalnim turnirima i kampovima i osvajaju medalje i priznanja. Neki od poznatih igrača su: Vladimir Trenčev, Todor Trenčev, Ivan Kovačev, Martin Ruskov, Konstantin Kerandžijev.