160 cm Snežni pokrivač

Menu

Dajte informacije o svom boravku

Dolazak
,
Odlazak
,
Odrasli
Starost 16+
Deca
Starost 0-15

2 noci

2 noci

Sport u Banskom – aktivnosti i događaji

Bansko je naselje popularno širom sveta kao jedna od najboljih destinacija za ljubitelje zimskih sportova i postoji razlog zašto. Smjerovi u naselju su veoma dobro održavani, sezona je dugačka i hoteli pružaju dobre usluge svojim klijentima.

Ali Bansko nije samo (i jednostavno) dobro skijaško odmaralište koje je napušteno nakon skijaške sezone, naprotiv. U gradskom naselju svi mogu da nađu sportski događaj ili aktivnost za pridruživanje, bez obzira na to da li žele posjetiti Bansko leti ili zimi.

Sport u Banskom – aktivnosti i događaji u kojima mogu učestvovati i gosti grada

Zimski sportovi

Nema načina da započinje zimski sportovi kada se govori o sportovima u Banskom, zar ne?

Ski staze u Banskom | Lucky Bansko

Svake godine u Banskom hrle ljubitelji zimskih sportova od blizu i daleko da uživaju u sportskim atrakcije koje ih očekuju u odmaralištu.

Najveći zimski sportovi događaj Bansko je početak nove skijaške sezone tradicionalno otvara sredinom decembra i traje do aprila.

Svaki decembar za otvaranje sezone u skijalištu stići svetske legende u skijanju kao Marc Girardelli, Alberto Tomba, Lindzi Von, Christian Gedi i drugi. Legende učestvuju u raznim igrama i takmičenjima, dati otvorene časove svojih navijača, zabavite se sa svima ostalima ide niz bele padine Bansko.

Naselje grad za nekoliko godina zaredom je domaćin trke Svetskog i Evropskog kupa u alpskom skijanju, koje privlače neke od najpopularnijih sportista koji dolaze u Bansko da učestvuju u takmičenjima, ali vraćati jer je centar ostao u svom srcu.

Pored toga što domaćin je svetski kup u alpskom skijanju, grad domaćin Svetskog kupa Biathlon i domaćin Svetskog kupa snovboarding.

Za svakoga ko voli zimske sportove Bansko može da ponudi nešto. Ovde možete bezbedno voziti ili nauče da skijaju (ako niste uspeli) da se na snovboard, snoukaid, da pokuša da freeride, biatlon, zimski orijentiring, zimski planinarenje, motornim sankama, ATV – IV i V itd i tako dalje ..

Bansko je ne samo orijentisana centar (i samo) u zimskim sportovima i može da ponudi mnogo sportskih događaja i aktivnosti koje mogu praktikovati izvan zimske sezone.

Sportske aktivnosti van zimske sezone

Golf turniri

Tokom proteklih godina, Bansko je privuklo VIP poznate ličnosti i golfiste koji dolaze u odmaralište da učestvuju na turniru novinara za novinare Pantera, koji organizuje Pirin Golf & Countri Club.

Golf turnir Lucki Bansko

U golf turniru su učestvovali Francis Goia (svetski poznati gitarista i producent) vozio F1 Marc Thierri Brusten Diane Vunsche – menadžer u RTL televizije i drugih.

Za početnike golfa u Banskom organizuju kurseve u kojoj oni koji mogu da uče neke od trikova i karakteristika golf.

Godine u Banskom organizovati nekoliko golf turnira, koji mogu uključivati sve koji žele da se obučena snage jedni sa drugima da vide šta nivo u odnosu na druge učesnike.

Van organizovanih turnira svako ko voli ovaj sport je dobrodošao da igra golf terena u Banskom.

Planinski biciklizam
Počev od planinskog biciklizma kao sport u Banskom put britanska grupa u 2009. godini.

Planinski biciklizam | Aparthotel Lucky Bansko SPA & Relax

 

Od tada, direkcija Nacionalnog parka Pirin zajedno sa nevladinom organizacijom uspjela je obilježiti oko 200 km. rute za planinski biciklizam, tako da svako ko voli ovaj sport može se upustiti u uzbudljivo istraživanje Pirina i Rile na dva točka.

Biciklisti mogu istražiti planinu samostalno, a takođe mogu verovati vozaču da se kreće po odabranoj ruti.

Ako ste ljubitelj bicikla, Bansko vas čeka od početka juna do kraja septembra.

Ako želite da probate profesionalce u planinskom biciklizmu, Bansko je domaćin treće runde serije BG Enduro. Konkurs se održava u avgustu i uključuje bicikliste iz celog sveta. Učesnici Enduro-Bugarske imaju snagu dužine 34 kilometra sa 1200 m.

Već nekoliko godina Bansko je domaćin PIRIN RUN Mountain Race i Mountain Race, koji se održava krajem juna. Trka učestvovala kao ljubitelj tih sportskih i popularnih imena u svetu sporta kao Kiril Nikolov – dizel, Shaban Mustafa i dr.

Posebno atraktivna za gledaoce PIRIN Run je Duathlon trka u kojoj učesnici moraju popeti na Vihren sa biciklima, a zatim nastaviti da Vihren šetnju.

Ribolov

Da, pecanje je sport (kao što ne verujete dame) i među sportskim događajima i aktivnostima koje se nude Bansko.

Ako je ovo vaša hobi i vaš ruke svrab da baci mamac na tihom i mirnom mestu, brane i Belizmata Ribnjak će žaliti mnogo. Brane su natopljene pastrmkom, krapom i mlazom, tako da možete da vežbate po volji.

I jezero tokom letnjih meseci organizovanih sportskih ribolovnih takmičenja u kojima možete da se uključe sa svojim porodičnim i zgrabi nagrade, organizatori daju.

Rock climbing

Leto je najbolje vreme za penjanje na stijene, a planina Pirin vam može ponuditi mnogo mesta za vežbanje omiljenog sporta.

Na mjestima gdje je dozvoljeno penjanje na planinu su: područje pećine (3 km od Banskog), sjeverni zid Vihrenskog vrha, vrhovi Kamenitza, Bunderiški čukar, Sinanica, Kuklite i drugi.

Penjanje na steni može da se praktikuje od sebe, ali je bolja mogućnost da vas prati sa iskusnim instruktorom.

Paintball

Jedna od najpopularnijih aktivnosti u Banskom tokom letnjih meseci je paintball, koju možete trenirati svojim prijateljima u šumi ili na posebnom igralištu.

Pejntbol u šumi u Banskom | Lucky Bansko SPA & Relax

Paintball je igra koja je zabavna, interesantna i konkurentna, a nakon njegovog kraja osećate se osvježenje i potresa stresom.

Pentball teambuilding
Pokazano je da timske igre koje se odvijaju izvan zone udobnosti poboljšavaju tok posla i stvaraju jači odnos između zaposlenih. Pa, ako tražite timbuilding za svoj tim, teško ćete naći nešto više kohezivno nego paintball u pirinskim šumama.

Sportska paintball
Ako želite pokazati šta vaš tim može da uradi, možete se pridružiti sportskim paintball takmičenjima. Na turnirima koji se organizuju leti u Banskom, učestvuje više stranih timova, a takmičenja su vrlo kontroverzna.

Jahanje

Jahanje je još jedna sportska aktivnost koju možete provesti tokom leta u Banskom. U gradskom naselju postoji nekoliko konjskih vožnji, od kojih svaka ima trkačke konje koje možete voziti.

Jahanje na planini u Banskom | Lucky Bansko SPA & Relax

Jahanje objekata nudi lekcije za početnike pod vođstvom kvalifikovanih instruktora koji će vas voditi i pokazati kako komunicirati s konjima.

Ako dobro radite sa jahanjem, možete učestvovati u nekim od planinskih konja koji će biti visoko kvalifikovani instruktori koji ne samo da organizuju zanimljiv dan u prirodi, već će vam takođe reći (i pokazati) jedna od najvećih znamenitosti regije Pirin.

Između Nebesa i Zemlje

Neobična ali veoma uzbudljiva i adrenalinska sportska aktivnost koju možete uživati na odmoru u Banskom je program Ski-Earth. Ovaj program vam omogućava da na različite načine upoznate planinu pomoću kolica (nizbrdo između dve tačke koje su na različitim nadmorskim visinama) ili „rappel“ (vertikalno nizbrdo).

Tenis

Tenis je verovatno jedan od najbrže rastućih i rastućih sportova u Banskom. Gradsko naselje ima nekoliko teniskih terena, kao i teniski klub gde gradska deca obučavaju sa velikim zadovoljstvom.

Prošle godine je u Banskom održanom prvom turnirskom turniru učestvovalo mlade između 15 i 29 godina. Turnir je privukao interesovanje stanovnika i posetilaca, tako da nadam se ovaj sport u Banskom će nastaviti da se razvija i uskoro će grad domaćin nacionalno (i zašto ne evropski) turniri u tenisu.

ZEMLJANI PUT

Ako ste vinari ste se složili za jedno stvarno ekstremno i prelijepo karanje po prekrivenoj teritoriji, možete se uključiti u jednu od najpopularnijih i uzdahnutih adrenalinskih sportskih aktivnosti koje se organizuju u Banskom – OFF ROAD prikljucenja iz Pirina.

Maršrutite, po koto možete da karate sa bez šossejna mreža, terenot e mnogo raznoobrazen i izpʺlnen s vsakakva prepreka. Možete sami da uživate u priklučenju ili da naete voditelj, kako naj-najčešće sazvata organizatore. Izborʺt e vaš!

Latno orientiranje

Orijentiranost je sport, koji traži dobar instinkt za usmeravanje u nepoznatoj teren, izdržljivost i brže reakcije. Ako ste vi tražili da se upišete u slično priklučenje, možete posetiti neku od kurseva po maloj orijentaciji, koji se organizuju u Banskom.

A ako ste član Bʺlgarske federacije po pitanju, možete uključiti sastanke koje se provjeravaju u grad prezolu.

Paraglajding

Da li želiš da letiš? Samo se penjete na lift do vrha Todorke i idite dole s paraglajdingom. Naravno, ako nemate iskustva, pratit će vas instruktor u 30-minutnoj rotaciji u oblacima.