160 cm Snežni pokrivač

Menu

Dajte informacije o svom boravku

Dolazak
,
Odlazak
,
Odrasli
Starost 16+
Deca
Starost 0-15

2 noci

2 noci

SPA turizam u Banskom

Balneoterapija i SPA u Banskom

SPA turizam u Banskom je vrlo razvijen, ima istoriju i već stvorenu tradiciju. Primer za SPA u Banskom uz održavanje vodećih međunarodnih standarda je Lucky Bansko SPA & Relax, hotel sa pet zvezdica.

BIO bazeni u Banskom | Lucky Bansko SPA & Relax

Novi Bansko SPA centar hotela je supermoderan, sa aparaturom najnovije generacije. Ovde su u ponudi SPA terapije i procedure koje se mogu naći još na samo dvadesetak mesta u svetu. Takođe možete pronaći vrlo popularne u Holivudu, procedure za podmlađivanje i ulepšavanje zasnovane na nanotehnologiji.

Osim toga, gosti hotela Lucky Bansko imaju besplatan pristup do nekoliko usluga, koje su u ponudi SPA centra – fitnes centar, aromatično parno kupatilo, ledena soba, kontrastno tuširanje, bio bazeni i dr.

Banja i Dobrinište

Istorija SPA turizma u Banskom i okolini povezana je sa balneoterapijom. Ovde postoje mnogi mineralni izvori sa lekovitom snagom za lečenje mnogih bolesti. Dovoljno je da se pomenu selo Banja i grad Dobrinište – udaljeni na 5 i na 6 kilometara od Banskog.

Na zemljištu sela Banja postoji 75 mineralnih izvora, i lekovita snaga vode ovde se koristi već mnogo godina. Na primer, mineralni bazen u selu je otvoren još tokom 1967. godine. Leči se lumbago, diskopatija, ginekološka oboljenja, upale nerava, bolesti bubrega i jetre i mnoge druge bolesti.

Na isti način, Dobrinište je uglavnom balneoterapijski centar za lečenje bubrežno-uroloških bolesti, gastrointestinalnih bolesti, bolesti žuči i jetre, itd.

U praksi, balneoterapija je dobra osnova i logična odskočna daska za razvoj privatne inicijative u turizmu da zaživi i SPA turizam u Banskom, zbog toga što su ove dve metode lečenja vrlo bliske po svojoj suštini. SPA je skraćenica koja u slobodnom prevodu na srpski znači „vodom do zdravlja“ – isto važi i za balneoterapiju.

Ako treba da budemo „precizni“, mineralni izvori u Dobriništu se koriste još od … vremena Tračana – postoje pronađeni arheološki ostaci sela. Zatim su se „uključili“ i Rimljani – pronađeni su temelji rimskog kupatila. Naravno, ovo su samo zanimljive činjenice.

Klasika i modernost u SPA procedurama

U Spa centru apart-hotela Lucky Bansko SPA & Relax se postiže potpuni oporavak – i psihički, izazvan svakodnevnim stresom, i fizički. Opuštaju se mišići, poboljšava se cirkulacija krvi, disanje, postiže se efekat lečenja nekih uobičajenih zdravstvenih problema. U celini, rezultat je izuzetno prijatan odmor, povećan tonus, podmlađivanje, ulepšavanje.

U ponudi su klasične rehabilitacione tehnike, poznate od davnina, a istovremeno sa tim se koriste i najsavremenije metode. Gosti apart-hotela Lucky Bansko SPA & Relax mogu uživati u zadovoljstvu i efektima rimskih masaža medom i mlekom, masaža drevne indijske medicine Ajurveda, kineske energijske masaže kombinovanim tehnikama, akopunkturom, vulkanskim kamenjem i dr.

Pored toga, savremena aparatura nudi radiofrekventne terapije, nanotehnologiju za dubinsko pronicanje lekovitih seruma u kožu, različite vrste podvodnih masaža. Sve one se mogu koristiti posebno, kao i u različitim kombinacijama. Osim toga, postoje i specijalizovane kozmetičke procedure za lice – terapija kiseonikom, morskim algama, terapije protiv bora i tamnih krugova oko očiju, itd.

SPA terapije

Deo terapija u SPA kopleksu hotela ima u cilju oporavak od različitih psiholoških poremećaja, koji se nisu razvili u bolest, ali zbog stresa se javljaju kod velikog broja ljudi – anksioznost, socijalne fobije, poremećaji ličnosti.

Hamam soba | Aparthotel Lucky Bansko SPA & Relax

Putem savremenih metoda i tehnologija u SPA centrima u Banskom i Bugarskoj, pomislili su čak i za čišćenje takozvanog elektromagnetnog smoga. Kod nas, za razliku od zemalja Zapadne Evrope, tome se još uvek ne obraća dovoljno pažnje.

Međutim, medicinska istraživanja u ovom smeru pokazuju, da se elektromagnetni smog nagomilava, utiče na nervni sistem i šteti imunitetu, a čak može izazvati kardiovaskularne bolesti, rak i dr. Takozvani elektromagnetni smog nastaje kao posledica povećane upotrebe mobilnih telefona i kompjutera u svakodnevnom životu, i u praksi, utiče na sve ljude.

SPA u Banskom – relaksacija sa Himalaja

SPA kompleks apart-hotela Lucky Bansko SPA & Relaks uključuje različite zone,ali možda bi trebalo početi od zone za relaksaciju. Ona daje jedinstven rezultat za potpuni SPA odmor i oporavak. Ovo je prostor za odmor u kojem je boravak u trajanju od 40 minuta jednak šetnji borovom šumom u trajanju od 4 sata. Ima snažan psihoterapeutski uticaj.

U sobi za relaksaciju se istovremeno koristi efekat tri vrste terapija – mikročestice, koje emituje himalajska so prilikom zagrevanja, lekoviti uticaj boja i terapija muzikom. Opšti rezultat boravka u zoni za relaksaciju je vrlo povoljan i za oporavak od nagomilanog umora.

Zona za relaksaciju u SPA kompleksu hotela Lucky Bansko je u potpunosti obložena prirodnim proizvodom – ciglama od himalajske soli. Ovde se koriste lekovite metode haloterapije, koja je odgovarajuća za sve uzraste i može da se koristi i porodično.

Soba za odmor i užitak | Lucky Bansko & SPA

Dokazano je da mikročestice koje prilikom zagrevanja emituje himalajska so, prilikom udisanja prečišćavaju disajni sistem i imaju povoljan efekat kod respiratornih bolesti – na primer kod bolesti sinusa, astme, pušačkog kašlja, hroničnog bronhitisa, itd.

Takođe, utiču i na lečenje nekih kožnih bolesti i upala, pomažu organizmu u borbi protiv nagomilavanja stresa. Lekovita moć haloterapije se upotpunjuje specijalno odabranom i doziranom svetlosnom terapijom i umirujućom muzikom, koje smanjuju napetost.

Uticaj svetlosti i boja već je detaljno istražen – kako zasebnih boja i nijansi, tako i njihovih kombinacija, i imaju široku primenu u terapijama.

Lekoviti efekat muzike je takođe naučno dokazan – za stabilizovanje pulsa, krvnog pritiska, disanja. Lekoviti efekat muzike je poznat još od davnih vremena, o čemu svedoče prvi pisani dokazi – egipatski papirusi. Kod nas su poznate priče o Orfeju, koji je svojom muzikom „ukroćivao zveri“.

SPA u Banskom – jedinstvena Alfa Delux-70

Terapeutska kada Alfa Deluxx-70 za kombinovane masaže u SPA centru hotela Lucky Bansko već je postala hit među posetiocima u Banskom. Ona ima 25 programa najnovije generacije, prva je svoje vrste u Bugarskoj i vrlo je poželjna od strane posetilaca. Širom sveta postoji još samo dvadesetak ovakvih kada.

Kombinovana kada Alfa Delux | Lucky Bansko SPA & Relax

Važna osobina ovakve kade u Spa centru je, što može da pravi različite kombinacije masaža, istovremeno masirajući stopala, noge, zadnjicu, ruke.

Masaže u kadi mogu biti biserne – mehurićima, mlazne – mlazovima vode, i podvodne masaže strujama vode, za sve željene tačke i zone na telu. Osećaj je vrlo prijatan, čovek se opušta, ima osećaj lakoće, napetost opada, dobija se priliv energije. Masaže opuštaju nervni sistem, poboljšavaju san i stabilišu krvni pritisak.

Uticaj hidromasaže kadom Alfa Delux-70 na telo je sveobuhvatan i višesmeran. Aktivira se ceo organizam, uključujući i razmena materija, limfna cirkulacija, itd.

U praksi, vodene masaže ne dovode samo do opuštanja već leče i bolesti. Na primer, umiruju bolove kod artritisa, multipla skleroze i dr. Uz sve to, vrlo su prijatne i nemaju kontraindikacije.

U skladu sa željenim efektom, mogu se kombinovati temperatura vode i snaga i usmeravanje struja, u vodu se mogu dodavati različite materije i minerali, koji da očiste i opuste kožu.

Topla voda širi kapilare, što potpomaže detoksikaciju i relaksaciju, struje vode pojačavaju cirkulaciju krvi i neguju kožu.

Kontrastni tuševi – naizmenična promena tople i hladne vode, deluju tonizirajuće. Terapija od 30 minuta na dan je dovoljna za oslobađanje od stresa.

Podvodne masaže određenih tačaka i zona na telu  u praksi su dubinska masaža sa snažnim regenerativnim efektom. One su dobra metoda za smanjenje celulita jer bezbolno „napadaju“ masne naslage. Redovne hidromasaže vremenom smanjuju celulit, i uklanjaju neravnine po koži izazvane celulitom.

SPA u Banskom – kao u Holivudu

Ako za SPA u Banskom izaberete hotel Lucky Bansko, imate mogućnost za jednu podmlađujuću terapiju, koja ima vrlo snažan i brz efekat. Upravo zahvaljujući svom brzom efektu, ona je mnogo popularna u Holivudu.

Procedura se izvršava aparatom američke proizvodnje, koji se zove Intraceuticals. On proizvodi kiseonik, koji se usmerava u mlaz, za dubinsko prodiranje u kožu, i ubrizgava posebne serume koji su razrađeni u skladu sa nanotehnologijom.

Naravno, sve je vrlo fino i rezultat se primećuje skoro odmah, već nakon prvog tretmana. Upotrebom ovog aparata izbegava se crvenilo, guljenje i svrab kože, do kojih dolazi prilikom hemijskog pilinga.

Za SPA u Banskom jedino u hotelu Lucky Bansko postoje bio bazeni, u kojima se voda prečišćava najsavremenijim tehnologijama – posebnom jonizacijom, upotrebom ultraljubičastog svetla i elektrolize, za koju se koristi morska so. Bazeni su pogodni za decu i odrasle, imaju ugrađen hidro džet i podvodno ozvučenje.

U SPA centru hotela Lucky Bansko u ponudi je i bazen sa slanom vodom, sa solima iz Mrtvog mora. One pomažu obnavljanje kože i čine je elastičnijom.

Aemotio Spa Vodeni krevet | Lucky Bansko SPA & Relax

Takođe, postoji i vrlo veliko interesovanje za vodeni krevet, u kombinaciji sa tušem „Vichy” i parnim kupatilom, koji mehanički pravi ljuljajuće pokrete. Aemotio SPA je jedinstven za Bansko i Bugarsku. Proizveden je po narudžbini, u Italiji, samo za novi spa centar hotela, i jedini je ovakve vrste u Banskom.

Efekat je kao kod vodene terapije, ali na specifičniji način i osećaj. Osim toga, izvršavaju se i terapije lekovitim blatom i mikronizovanim algama. Koristi se takođe i hromoterapija. Krevet kombinuje zračenje 6 boja, koje deluju opuštajuće na psihu.

Kako dodatak, mogu se izabrati SPA procedure šok kupka, radiofrekventna sauna, finska sauna, Rasul i Hamam. Rasul je terapija glinom iz Maroka, koja čisti kožu, a Hamam je istočni ritual za detoksikaciju organizma (tursko kupatilo).