Dajte informacije o svom boravku

Dolazak
,
Odlazak
,
Odrasli
Starost 16+
Deca
Starost 0-15

2 noci

2 noci

Ski pod naem v Bansko – vsichko, koeto shte ni e polezno da znaem

Preostalo je dana do početka nove skijaške sezone i ove godine ste odlučili da ne propustite bele staze našeg najpopularnijeg skijališta. Zbog toga ste se pripremili unapred. Odabrali ste hotel u Banskom, uzeli ste nekoliko slobodnih dana i jedino što vam preostaje je da se brinete o skijaškoj opremi.

Ski pod naem v Bansko - vsichko, koeto shte ni e polezno da znaem

Iznajmljivanje skija u Banskom ili sopstvena skijaška oprema?

Svaki skijaš ili snovboarder, bilo da je početnik ili ima iskustva u belim sportovima, pita se da li kupuje sopstvenu opremu ili je iznajmljuje. Ovo pitanje verovatno postavljate vi, a vi se pitate šta je bolje i isplativije. rešenje za vas lično.

Istina je da kupovina sopstvene opreme ima smisla samo ako ste profesionalni skijaš ili ako se spuštate niz staze najmanje nekoliko meseci godišnje. U svim ostalim slučajevima bolje rešenje je potražiti opremu i iznajmiti skije.

Zašto?

 • Iznajmljivanjem opreme za skijanje ili snovboard sigurni ste da nakon što stignete u hotel u Banskom imate sve što je potrebno da biste sledećeg dana otišli na staze ili školu skijanja.
 • Ako ste početnik u belom sportu i spustite se sa skijaškom opremom za iznajmljivanje, upoznaćete se sa opremom i saznaćete koji su vam model skija, skijaških cipela, štapova ili kacige Zato ćete kasnije, ako se odlučite da kupite sopstvenu opremu, tačno znati šta treba tražiti.
 • Tehnologije u svetu zimskih sportova se razvijaju brzim tempom. A to znači da ako su ove sezone neki modeli relevantni, sledeća će biti zastarela. Ormarići za skije u glavnim skijalištima kao što je Bansko prate razvoj skijaške opreme i trude se da održavaju skijašku i snovboard opremu, koja je trenutno aktuelna Iznajmljivanjem skijaške opreme, imate priliku da koristite skije, cipele i štapove od najnovijeg generacija.
 • Kada rezervišete najam skija u Banskom, ne morate sami nositi tešku i glomaznu skijašku opremu, platite dodatne takse na aerodromima i potražite mesto za skladištenje nakon dolaska u hotel.

Iznajmljivanje skija i skijaške opreme u Banskom – ideje, preporuke, cene i još mnogo toga

Kako iznajmiti skijašku opremu i opremu?

Kao skijalište, koje svake zime posećuju milioni turista, u Banskom ne nedostaju škole skijanja ili hoteli koji imaju garderobu i iznajmljuju skijašku i skijašku opremu.

Međutim, ako želite da budete potpuno sigurni da nećete morati da tražite mesto za iznajmljivanje opreme kada stignete u hotel, naš savet je da ga rezervišete unapred.

Hoteli poput Aparthotela Lucki Bansko sarađuju sa vodećim školama skijanja u odmaralištu i nude onlajn rezervacije opreme za skijanje i snouborda i iznajmljivanje instruktora skijanja za individualni i grupni trening.

Rezervaciju možete izvršiti potpuno besplatno, a ako se odlučite za boravak u Lucki Bansko, ostvarite popust od 10%, nakon prijave u hotelu. Takođe možete iskoristiti besplatan prevoz koji hotel sa pet zvezdica nudi do i od centara za iznajmljivanje skija. Na ovaj način nećete gubiti vreme prelazeći iz i iz garderobe iz koje ste unajmili opremu.

Cene i uslovi korišćenja iznajmljene opreme

Cene ski opreme za iznajmljivanje zavise kako od vremena za koje želite da je iznajmite, tako i od klase same opreme.

Standardno oprema za iznajmljivanje uključuje:

 • Skijanje
 • Ski cipele
 • Obrazi

Ako ste početnik ili srednji i želite iznajmiti opremu Ekonomska klasa, u zavisnosti od roka upotrebe cene su sledeće:

 • Skijanje – od 23 BGN dnevno do 100 BGN tokom šest dana.
 • Cipele – od 23 BGN dnevno do 100 BGN tokom šest dana.
 • Kompletna oprema (skije, cipele i palice) – od 30 BGN dnevno do 150 BGN za šest dana. 

Iznajmljivanje skijaške opreme Ekonomska klasa za decu koštaće vas:

 • Skijanje – od 15 BGN dnevno do 70 BGN tokom šest dana.
 • Cipele – od 15 BGN dnevno do 70 BGN tokom šest dana.
 • Skije, cipele i palice (komplet) – od 20 BGN dnevno do 100 BGN tokom šest dana.

Cene za iznajmljivanje opreme Premium i Superior klase za period upotrebe od jednog do šest dana su sledeće:

 • Ski Premium – od 30 BGN dnevno do 130 BGN za šest dana.
 • Ski Superior – od 40 BGN dnevno do 190 BGN za šest dana.
 • Skijaški set Premium – od 40 BGN dnevno do 190 BGN za šest dana.
 • Skijaški komplet Superior – od 55 BGN dnevno do 240 BGN za šest dana.

Ski pod naem v Bansko - vsichko, koeto shte ni e polezno da znaem

Pored osnovnog kompleta opreme za skijanje ili snouborde koji možete iznajmiti u Banskom, ormari na skijalištu nude i:

 • Kaciga. Možete da je iznajmite za 10 BGN po danu ili da je koristite potpuno besplatno ako iznajmite kompletan skijaški komplet.
 • Skijaška jakna i pantalone. Možete ih iznajmiti po prethodnom zahtevu i za 25 BGN po danu.

Gde možete da vežbate svoje omiljene zimske sportove?

Bansko je bano naše najpopularnije zimsko odmaralište. Skijaške staze na raspolaganju su pogodne i za profesionalce i za početnike i za skijaše srednjeg ranga i snoubordere. Prema od nivoa vašeg treninga možete odabrati da se spustite niz padine sa malim poteškoćama, kao i na jednoj od ski staza za srednje ili iskusnije skijaše.

Pristup svakoj od padina izuzetno je jednostavan, a na svakoj stanici ćete pronaći topli čaj ili ukusni doručak, koji možete podržati pre nego što krenete odabranom stazom. Sve ski staze u Banskom su veoma dobro održavane, a neke od njih su pogodne za noćno skijanje. Duž staza postoje veb kamere, koje prenose najnovije informacije (uživo), tako da putem mobilnog uređaja možete u svakom trenutku nadgledati stanje numera.

Ski pod naem v Bansko - vsichko, koeto shte ni e polezno da znaem

Kako uživati u skijanju ili bordanju ako nemate iskustva?

Ako ranije niste skijali, Bansko je savršeno mesto za početak. U gradu postoji mnogo škola skijanja koje nude obuku za početnike svih starosnih grupa. Obuka traje prema vašim željama i potrebama.

Možete se upisati u školu skijanja i na jedan dan i posetiti je tokom čitavog boravka u Banskom. Grupe za trening vode licencirani iskusni instruktori i opet, u zavisnosti od vaše želje, možete se prijaviti za trening u grupi do 8 ljudi, i za časove skijanja za dvoje ili za individualni trening.

Upis, cene i uslovi obuke u školama skijanja u Banskom

Skijalište ima preko deset licenciranih škola skijanja, među kojima možete da birate. Možete se upisati na kurseve nakon prijave u hotelu u Banskom, ali ako želite da budete sigurni da nećete gubiti vreme, bolja opcija je da unapred rezervišete kurs za skijanje.

Aparthotel Lucki Bansko nudi izuzetno jednostavan način da vam pruže časove skijanja  koji su vam potrebni. Da biste to uradili, dovoljno je da popunite obrazac za rezervacije za trening u školi skijanja navodeći koju vrstu treninga želite (grupna, privatna mala grupa ili pojedinac), koliko vremena i koliko sati dnevno želite da pohađate.

Cene škola skijanja i snouborda u Banskom za sezonu 2019/2020

·        Grupni trening

Grupni trening se standardno izvodi u grupama od 8 ljudi. Ako se pridružite takvoj grupi, treniraće vas kvalifikovani instruktori koji će vas upoznati sa zamršenošću skijanja. Cene se određuju prema satima koje želite da pohađate i prema vremenu treninga.

Na primer, možete uzeti dva sata za jedan dan po ceni od 55 BGN (glavna sezona) i 60 BGN (glavna sezona) ili četiri sata za jedan dan po ceni od 85 BGN (glavna sezona) i 95 BGN (Visoka sezona). Možete da prisustvujete grupnom treningu i više dana, na primer šest dana cene za dva sata su 225 BGN (glavna sezona) i 230 BGN (glavna sezona), a za četiri sata su 340 BGN (glavna sezona) i 390 BGN. (Visoka sezona).

·        Trening u maloj grupi

Obuku u privatnoj grupi izvodi instruktor skijanja. Cene skijaških kurseva u maloj grupi su za dve osobe. Dakle, ako želite da pohađate ovaj kurs, cene za dva sata po dva sata u jednom danu su 190 BGN (glavna sezona) i 225 BGN (glavna sezona).

Za četiri sata nastave skijanja dnevno cene su 350 BGN (glavna sezona) i 350 BGN (glavna sezona). Ako želite da pohađate dvočasovne kurseve šest dana, tada ćete platiti 850 BGN u glavnoj sezoni i 870 BGN u sezoni. Cene za četiri sata za isti vremenski period su 1275 BGN (glavna sezona) i 1440 BGN (glavna sezona).

·        Individualno obrazovanje

Ako želite da sva pažnja instruktora bude u potpunosti na vama tokom treninga, onda se možete prijaviti za pojedinačne kurseve skijanja. Cene pojedinačnih kurseva za dva ili četiri sata za jedan dan su 130 i 240 BGN (glavna sezona) i  140 i 280 BGN (glavna sezona). Šestodnevni trening po dva sata dnevno iznosi 780 BGN (glavna sezona) i 840 BGN (glavna sezona) i 1240 BGN za četiri sata (glavna sezona) i 1400 BGN (glavna sezona).

Ski pod naem v Bansko - vsichko, koeto shte ni e polezno da znaem