160 cm Snežni pokrivač

Menu

Dajte informacije o svom boravku

Dolazak
,
Odlazak
,
Odrasli
Starost 16+
Deca
Starost 0-15

2 noci

2 noci

Restorani u Banskom

Ako volite zimske sportove, ili tražite savršeno mesto na kojem da provedete božićne i novogodišnje praznike, verovatno ste se već odlučili za najpopularnije zimsko odmaralište u Bugarskoj Bansko.

Izabrali ste hotel za Vaš božićni odmor u Banskom 2017, pripremili ste skije i drugu opremu, i već ste nestrpljivi da se prepustite zabavi, koja Vas očekuje u odmaralištu.

Zabava i atrakcija u Banskom upravo sada ima mnogo i nijednog trenutka se nećete dosađivati tokom Vašeg boravka.

Predvidili ste sve, ali, da li znate gde možete da pojedete ukusnu hranu, dok se odmarate ili ste na skijanju u Banskom?

Kako bi Vam olakšali izbor, napravićemo kratku šetnju po restoranima u gradu kojih, verujte, zaista ima mnogo.

Dakle, upoznaćemo Vas sa nekim od popularnih restorana u Banskom i objasniti kakvu vrstu kuhinje možete probati tamo.

Tradicionalna bugarska kuhinja – gostionice

Taverna u Banskom | Lucky Bansko SPA & Relax

Ne postoji način a da ne počnemo sa gostionicama u odmaralištu, jer se ovaj rejon može pohvaliti sjajnom tradicionalnom banskom kuhinjom, koju niko ko je došao na odmor ili skijanje ne propušta da proba bar jedan put.

U gostionicama u Banskom će Vam ponuditi i nacionalna i regionalna jela, koja se vekovima pripremaju na ovim prostorima. Svaka gostionica ima svoje, autentične recepte i bez problema možete svake večeri posećivati različita mesta i jela, koja će Vam servirati sa različitim ukusom.

Karakteristična za ove vrste ustanova je živa muzika, tradicionalni stil opremanja i nameštaja, otvoreni kamini, koji greju dušu i telo. Gostionice su savršeno rešenje za porodična i prijateljska okupljanja, za slavljenje različitih događaja ili jednostavno za jednu toplu, romantičnu večeru sa voljenim ljudima u intimnoj atmosferi.

U Banskom ima mnogo gostionica, i svako od Vas može pronaći takvu, koja mu se najviše dopada, ali ipak… nabrojaćemo nekoliko gostionica koje su vrlo popularne među gostima grada.

 

Obecanova gostionica

Ovo je jedna od najstarijih gostionica u Banskom i ako imate vremena i želju da probate tradicionalnu bansku kuhinju u autentičnoj atmosferi u društvu prijatelja, ostaćete zadovoljni svojom posetom.

Ovde će Vam ponuditi veliki izbor jela od divljači, tradicionalnih banskih jela i veliku kolekciju vina. Atmosfera je prijatna, meni – odlično izabran, a za Vaše raspoloženje će se pobrinuti orkestar, koji uživo izvodi narodnu i popularnu muziku.

Gostionica Vodenica

Gostionica je opremljena u tradicionalnom bugarskom stilu, vrlo lepo i prijatno mesto, posebno ako ste se ceo dan spuštali po belim ski stazama Banskog. U gostionici Vodenica ponovo Vas očekuju tradicionalna bugarska jela, specijaliteti banske kuhinje i veliki asortiman alkoholnih pića.

Kasapinova gostionica

Ovde će Vas dočekati sa makedonskom muzikom, prijatnom atmosferom i ponuditi ukusna jela, pripremljena na žaru. Meni Kasapinove gostionice je precizno odabran, a usluga je besprekorna.

Barjakova gostionica

Ovo je jedna od najposećenijih gostionica od strane gostiju grada, jer su atmosfera, usluga i hrana – savršeni. U Barjakovoj gostionici ponovo Vas nećemo iznenaditi, kada kažemo da možete uživati u jelima lokalne banske kuhinje i bogatoj kolekciji vina.

Pretpostavljamo, dok ste na skijanju u Banskom, poželećete da probate i nešto drugačije od tradicionalne bugarske kuhinje, zar ne?

Zbog toga, prelazimo na sledeću vrstu ustanova, u kojima možete pojesti ukusnu italijansku hranu u elegantnoj atmosferi.

Restorani sa mediteranskom kuhinjom

Jeste, mediteranska kuhinja je jedna od najpopularnijih kuhinja širom sveta. Zbog toga je potpuno logično i u Banskom da postoje ustanove koje u svojoj ponudi imaju jela italijanske kuhunje.

Ako ste jedan od ljubitelja ove kuhunje, ne propuštajte da posetite neke od najpopularnijih i najelegantnijih restorana u gradu, koji u svojoj ponudi imaju jela mediteranske kuhinje.

Leonardo, Bansko

Pogled na restoran Leonardo | Lucky Bansko SPA & Relax

Ako trenutno mislite da ste mnogo puta jeli picu i špagete, i da ne možete biti iznenađeni, grešite. Italijansku kuhinju ne čine samo pica i špagete, ona je mnogo više od toga. Zbog toga, ako želite da probate pravu italijansku kuhinju u elegantnoj i prefinjenoj atmosferi – za Vas postoji samo jedan restoran, i to – Leonardo Bansko. U ovom restoranu, sva jela se pripremaju od svežih proizvoda, dostavljenih direktno iz različitih delova Italije, a recepti su potpuno originalni.

Verujte, svaki zalogaj hrane koju Vam ovde posluže, nateraće Vas da počnete da maštate o Italiji…

Atmosfera, koja će Vas dočekati u restoranu Leonardo je elegantna i potpuno u duhu Italije. Meni je precizno odabran i raznovrstan, a jela koja možete probati, sigurno nećete probati na drugim mestima ne samo u Banskom, već i u Bugarskoj.

Ako, dok jedete, želite i da prisustvujete jednoj od velikih atrakcija u Banskom – da gledate kako kuvari pripremaju hranu koja će Vam biti poslužena, možete ih posmatrati u show cooking sekciji restorana.

Nije slučajno što je restoran Leonardo Bansko jedan od najposećenijih restorana od strane turista, koji su izabrali božićni odmor u Banskom 2017.

Come Prima

Izuzetnu mediteransku kuhinju može da ponudi i restoran Come Prima. Atmosfera je i ovde prefinjena, a u meniju se nalaze, kako popularna jela italijanske kuhinje, tako i bogata kolekcija vina iz svih krajeva sveta.

Klasični restorani

Panoramska slika restorana Le Bistro | Lucky Bansko SPA & Relax

Jeli biste u restoranu u kojem je meni raznovrstan i internacionalan? Bansko ponovo ima čime da Vas iznenadi.

Jedan od najboljih restorana sa ovakvim menijem je restoran „Le Bistro”. Restoran nudi prijatnu atmosferu i meni, koji će Vam se sigurno svideti.

Elegancija, klasa i jela najpopularnijih kuhinja, očekuju Vas u restoranu „Le Bistro”. Ovde možete probati, kako tradicionalna bugarska jela, tako i jela italijanske, francuske i španske kuhinje. Za vegane postoji poseban meni, koji će zadovoljiti sva njihova očekivanja.

Chateau Antique Bansko

Restoran će Vam ponuditi raznovrstan izbor jela iz bugarske, grčke i mediteranske kuhinje. Atmosfera je vrlo originalna i prijatna, a usluga je na savršenom nivou. Ako ste ljubitelj vina – ovde možete probati bogatu kolekciju vina iz cele Evrope.

Japanska kuhinja – Sushi bar

Treba da priznamo, sushi barovi tokom poslednjih godina postali su vrlo popularni na našim prostorima. Ako još uvek niste imali priliku da probate suši, ovo je vrlo pogodan trenutak da to učinite, dok ste na skijanju u Banskom.

Sushi bar & Teppanyaki grill

Ovo je najpopularniji restoran u kojem možete pojesti ukusan suši, koji će Vas preneti direktno u Aziju. Samo ovde, baš pred Vama, kuvari će pripremiti Vaš suši prema originalnim japanskim receptima.

Atmosfera u „Suši bar i Tepanjaki gril” je moderna i elegantna, meni – raznovrstan, a mogućnost da uživate u majstorstvu japanskih kuvara, koji pripremaju hranu pred Vama, je jedinstven doživljaj.

Pabovi

Jedno međunarodno odmaralište ne bi bilo takvo kakvo jeste, ako na njegovoj teritoriji nema bar nekoliko pabova, zar ne?

Ako nakon dugog dana na skijaškim stazama poželite da popijete živo pivo, onda Vas savetujemo da posetite jedan od najpopularnijih pabova u Banskom – Bar Boulevard Bansko.

Osim živog piva, ovde će Vam ponuditi ukusna lokalna jela sa roštilja, popularne poslastice i naravno, dobru uslugu i prijatnu atmosferu.

Drugi popularan pab u Banskom je Queen’s Pub, čija atmosfera će Vam se svideti, a umor će nestati čim probate ukusne pržene krompiriće, pohovana pileća krila i naravno… pivo, čija ponuda je vrlo raznovrsna u pogledu svetskih i domaćih brendova.

Alpska kuhinja

Fondue restoran

Fondue pogled na restoran | Lucky Bansko SPA & Relax

Da li ste se pitali, šta Švajcarsku čini toliko popularnom destinacijom, posebno tokom zime? Šta je to u čemu svi skijaši, koji se po ceo dan spuštaju po ski stazama švajcarskih i francuskih Alpa, maštaju da uživaju na kraju dana? Naravno, to je – fondue!

Ako i Vi želite da se okupite oko stola, sa prijateljima, i pojedete ukusan fondue dok ste na božićnom odmoru u Banskom 2017, onda je restoran Fondue Bansko pravo mesto za Vas.

Restoran Fondue je jedini restoran u Banskom, koji u svojoj ponudi ima alpsku kuhinju. Restoran će Vas oduševiti ne samo prijatnom atmosferom i dobrom uslugom, već i precizno izabranim jelima francuske i švajcarske kuhinje.

Ovde možete probati fondue sa sirom prema originalnim receptima, savršeno ukusan raklet, jela sa morskim plodovima i poslastice, koje ćete poželeti da probate opet, i opet, i opet…

Jermenska kuhinja

Niste očekivali da, dok ste na skijanju u Banskom, baš tamo, na padinama planine Pirin, naiđete na jermenski restoran, zar ne?

Jermenski restoran Egur, Egur

Ovo je jedini restoran ove vrste u gradu, koji u svojoj ponudi ima jela jermenske kuhinje. Atmosfera je vrlo prijatna i elegantna, a meni je orijentisan na prezentaciju karakterističnih i popularnih tradicionalnih jela jermenske kuhinje.

Noćni klubovi

Odmor će zaista biti odmor, ako se bar jednom za vreme svog božićnjeg odmora u Banskom 2017 proveselite u nekom od noćnih klubova u gradu.

Noćnih klubova zaista ima mnogo, i možete birati da li da odete u noćni klub, diskoteku ili karaoke bar.

Neki od najpopularnijih noćnih klubova su:

*Oxygen Bansko – u ovom klubu se sluša house, dancehall, drum and bass. Oxygen redovno poziva popularne DJ-eve, tako da, ako ste ljubitelj neke od ovih vrsta muzike, klub će Vam se zaista svideti.

*Jack’s Hause – ovde se sluša popularna hip-hop, pop i R&B muzika. Atmosfera je vrlo prijatna, usluga – savršena, a raspoloženje je uvek na visokom nivou.