Dajte informacije o svom boravku

Dolazak
,
Odlazak
,
Odrasli
Starost 16+
Deca
Starost 0-15

2 noci

2 noci

Praznici u Banskom posle novogodišnjih praznika

Volite da zimu provodite u planinama i svake godine tražite novu i profitabilnu destinaciju. Takođe ste razmišljali o odmoru u Banskom, ali s obzirom da je to naše najpopularnije skijalište, mislite da su cene za odmor zimi preskupe i da vam nisu isplative. I varate se. Jer su tokom najboljih zimskih meseci odmori u letovalištu najisplativiji.

Praznici u Banskom posle novogodišnjih praznika

Zašto se odmarati u Banskom posle novogodišnjih praznika?

U prvim mesecima nove godine turisti u letovalištu znatno se smanjuju, jer se na posao vraćaju nakon mnogo dana praznika. Da bi privukli goste u januaru i februaru, svi hoteli u Banskom (i ne samo tamo) nude izuzetno primamljive i pristupačne pakete za odmor koji možete iskoristiti.

Drugim rečima, zimovali ćete se u svom omiljenom odmaralištu po mnogo jeftinijim cenama. Potrebno je samo pratiti ponude i pakete za odmor u Banskom nakon novogodišnjih praznika i odabrati ponudu koja je najpovoljnija za vas i vašu porodicu.

Kako se možete zabaviti u januaru i februaru u Banskom?

Da skijate ili naučite da skijate

Bansko ima jednu od najdužih skijaških sezona, koja počinje sredinom decembra, a završava se krajem aprila. Ako ste strastveni skijaš, januar i februar su najbolji meseci za zabavu na belim padinama.

Tokom ovih meseci već ima dovoljno nagomilanog prirodnog snega, padine su otvorene 24 sata dnevno i po želji možete provesti ceo dan na padinama. Ako želite da naučite skijati, na raspolaganju vam je preko 10 škola skijanja, u kojima možete da napravite prve pokušaje skijanja.

Praznici u Banskom posle novogodišnjih praznika

Razgledanje

Bansko nije samo popularno skijalište. To je grad sa vekovnom istorijom koji ima šta da pokaže svojim gostima. Sami ili sa porodicom bićete zainteresovani da posetite Beninovu kuću, kuću Nikole Vaptsarova, crkvu Svete Trojice, Veljanovljevu kuću, spomenik Pajsija Hilendarskog i mnoge druge. A možete skočiti do obližnjih gradova Razlog i Dobrinište ili krenuti na jednodnevni izlet do sela Leshten, Kovachevitsa, Bania i Ognianovo.

Opustite se u banjama

Gotovo svi luksuzni hoteli poput Lucki Bansko imaju svoje banje koje možete besplatno koristiti čitavoj porodici dok ste gost odabranog hotela. Spa područja imaju grejane bazene, saune, hidromasažne kade, slane sobe, parne i biljne kupke, koje možete probati nakon povratka iz šetnje ili skijaške staze. A ako želite još više da se brinete o sebi, SPA centri nude i masažne terapije, aromaterapiju i tretmane lepote, koji će detoksicirati vaše telo i eliminisati nagomilani stres.

Isprobajte autentičnu bansku kuhinju

U Banskom postoji mnogo restorana koji nude autentičnu bansku kuhinju. Jela se pripremaju po starim receptima i na način kako su ih Banskalii vekovima pripremali. Jedna ili dve porodične večere u jednoj od poznatih banskih pabova biće izuzetno prijatne celoj vašoj porodici.

Obavezno probajte Bansko kapama, chomleka, predjelo Katino i pasulj sa slaninom. Naravno, sve to u pratnji domaćeg crnog vina i predjela od banskog starca.

Zabavite se u sobi za bekstvo

Vaša porodica će biti veoma srećna ako se svi uključite u rešavanje neke misterije u evakuacionim sobama dostupne u hotelu Lucki Bansko. Samo morate odabrati sobu i zabava može početi. A ako su vaša deca dovoljno stara i žele da se sama snađu, dajte im slobodu, a vi se zabavite u jednoj od soba za igre, oko bazena ili sedite u lobi baru na piću.

Prošetajte lagano i imajte predivan pogled svuda oko sebe

Bansko je lepo tokom cele godine, ali zima je definitivno njegova sezona. Tada grad izgleda kao bajka. Vrhovi su prekriveni snegom, male ulice su tihe, a dimnjaci kuća puše. A vi koračate polako i uživate u celoj ovoj idiličnoj slici i želite da nikada ne odete.

Posetite klizalište

Ako još uvek nemate vremena u velikom gradu da provedete sa celom porodicom, u Banskom se svi možete zajedno zabaviti na klizalištu. Naći ćete ga u glavnoj gradskoj ulici. Stanite na klizaljke i pokažite mališanima kako se i odrasli mogu zabavljati.

Vozite se motornim sankama

Ako volite avanture, možete organizovati porodičnu vožnju motornih sanki jednom od mnogih planinskih ruta. Iskustvo je jedinstveno i svideće se svima. Saonice možete iznajmiti u Banderishka Poliana i zabaviti se na jednoj od snežnih staza dužine 14 kilometara.

Praznici u Banskom posle novogodišnjih praznika

Odmor u Banskom posle novogodišnjih praznika jedna je od najboljih odluka koje možete doneti. Bićete u odmaralištu tokom najboljih meseci za skijanje, zabavljaćete se sa celom porodicom, videćete mnoge znamenitosti i videćete opusti se. I sve to po vrlo pristojnim cenama.