160 cm Snežni pokrivač

Menu

Dajte informacije o svom boravku

Dolazak
,
Odlazak
,
Odrasli
Starost 16+
Deca
Starost 0-15

2 noci

2 noci

Пирин Голф

Желите ли научити ситнице голфа или сте довољно искусни и тражите голф терен у близини града Банско, гдје можете у потпуности уживати у својој страсти?

Након ових питања, мислимо да је постало кристално јасно да ћемо разговарати о голфу као спорту и игралиштима, на којима можете вежбати ако одлучите да уживате у одмору у Банском.

Кренимо од почетка …

Голфски терени у Банском

Шта је голф као спорт?

Голф је интелигентан, опуштен спорт који може играти појединачно или више учесника (обично је број учесника у једној игри око 4). Игра се на специјалним голф теренима (као што је Пирин Голф ), који су велики отворени простори са 9 до 18 рупа.

Основна правила за голф

Као што смо већ поменули, голф се не може играти нигде, само на посебним голф теренима. Игра почиње од прве рупе, са циљем да играчи имају најмањи број хитаца да убаце голф лопту у сваку од рупа у земљи , пратећи њихов строги редослед. Свако коло се завршава када голф играчи успеју да савладају препреке и убаце лопту у свих 9 или 18 рупа које се налазе на различитим тачкама стазе.

Ударци помоћу којих је лопта изведена су у посебним голф клубовима који могу бити различитих врста у зависности од врсте удараца и удаљености коју треба савладати.

Голф клубови су три главне врсте ( пегла, штуке и шума ) и сваки играч мора да обрађује све три врсте током игре. Обично сваки голф играч има свој сет клубова и лопти и игра се само с њима.

Једно коло се може играти сатима, а пошто је удаљеност коју играчи прелазе у свакој рупи врло дугачка, дозвољено је путовати пешке или посебним колицима за голф.

Голфера може пратити помоћник зван кади. Кади обично носи голфер опрему , али има право да му даје савете и савете током игре.

Занимљива ствар голфа је да нема судије као други спортови. Мањак судија објашњава се чињеницом да се овај спорт сматра спортом џентлмена , што значи да се реч голфера поштује.

Када се голф може играти?

Овај спорт се може бавити током целе године, али најбоље доба сезоне за вежбање су пролеће, лето и јесен.

За кога је овај спорт?

Не постоје старосна ограничења бављења голфом и није потребно искуство. Овај спорт је изузетно погодан и за почетнике и за аматере, тако да ако се налазите у подручју Разлога или Банског можете испробати једно од голф игралишта у „ Пирин Голф & Цоунтри Цлуб“ , који је највећи голф комплекс у целој југозападној Бугарској.

Занимљива вест је да је од 2018. године Пирин Голф део велике породице Еуропеан Тоур Пропертиес, која члановима голф клуба даје право да играју на било ком курсу европских туристичких својстава .

Голф подручје у Банском

Како доћи до Пирин голфа?

Без обзира у којем хотелу одседате, лако можете доћи до голф терена. Све што требате учинити је обратити се на рецепцији и пријавити жељу за играњем голфа. Скоро сви хотели у Банском , као што је хотел Луцки Банско , на пример, својим гостима пружају превоз до голф терена и са њега.

Које голф терене има Пирин Голф?

Голф комплекс се налази на површини од 150 хектара и има два голф терена – Иам Вооснам и Пирин Пине.

Иам Вооснам

Иам Вооснам   је шампионско голф игралиште које је дизајнирао Иан Вооснам који је голф легенда и капитен европске голф екипе за Ридер Цуп . Стаза покрива површину од око 900 хектара, голф терен има 18 рупа, а дужина игралишта је 6210 метара.

Почетници и аматери, искусни аматери и професионалци могу да вежбају голф код Иан Вооснама. То је једно од омиљених курсева многих домаћих и страних познатих личности, попут Диане Вунсцх (РТЛ ТВ), Тхиерри Марк Брустен ( такмичар Формуле 1) и многих других.

На шампионском голф терену постоје и различити турнири, од којих је најпопуларнији Пантхер-ов турнир за почетнике, који организује Пирин Голф.

Бор Пирин

Пирин Пине је друго голф игралиште на којем можете вежбати овај спорт. Тренутно је ово голф игралиште комплетно завршило 5 рупа, које ће ускоро бити направљено 18. Пројект Пирин Пине дело је младе дизајнерске компаније, а његово голф игралиште добило је име по лепоти Пирина .

Пирин Пине је врло погодан и за аматере и професионалце, као и за почетнике који желе да усаврше своје ударце. 

Поред голф терена светске класе , Пирин Голф поседује и голф појачало где свако ко жели да побољша своје ударе или нема довољно времена да игра пуну рунду на стази може уживати у свом омиљеном спорту онолико колико жели.

Како започети часове голфа ако сте почетник?

Ако никада прије нисте имали голф клуб у руци, али сте веома жељни научити играти голф, једноставно морате посетити Пирин Голф и уписати се у Голф академију . Лекције голфа предају професионални голф играчи или инструктори голфа, а цене се разликују у зависности од броја сати и врсте пакета који ћете купити.

Како играти неколико голф игара ако нисте члан Пирин голфа?

Ако имате искуства са голфом и желите да испробате своју технику на неком од голф терена Пирин голфа, морате да купите чланску карту. Картице могу бити за годину дана или за радне дане, викенде, као и за зелене карте и више , јер њихове цене опет зависе од пакета који купите.

На пример, ако желите да играте једну или две игре и имате зелену картицу, сваки пут када се одлучите за играње, мораћете да платите одређени износ, у зависности од тога колико рупа одлучите да играте.

Која вам је опрема потребна и да ли је морате носити са собом?

Ако сте почетник и тек улазите у свет овог невероватног спорта, у почетку ће вам требати само удобна обућа и одговарајућа спортска одећа . Осталу опрему обезбедиће вам голф клуб у коме ћете научити ситнице ове игре.

Међутим, ако тврдите да не само да разумете голф, већ и добро играте, тада ћете морати да набавите сопствену опрему за голф, која укључује:

● клубови                              

● куглице                              

● торба за голф                              

● ципеле за голф                              

● маркер                              

● рукавице                              

● чај                              

● Голф клубова које можете да наставите на стази укупно су 14, међу којима би требало бити неколико за почетне и дуже ударе (шума), за уношење лопти (бацања) и за играње пливалишта (пегле) .                              

Лоптице за голф су посебне и можете понијети колико желите.                              

● Голферске ципеле се носе на голф терену, тако да ако планирате да играте на терену, добра је идеја набавити бар један пар удобних ципела за голф .                              

● Маркер се користи за обележавање места где је лопта пала.                              

● Голф рукавица је врло важан део опреме за голф, јер штити руке од појаве каријеса. Обично су рукавице за голф израђене од праве коже јер ова врста коже одговара на руку као друга кожа.                              

● Торба за голф је потребна тако да можете лако носити сву голф опрему дуж стазе. Торбе могу бити нараменице и могу се носити на једној руци, а могу се поставити и на точкове.                              

● Тее је мало шиљасто дебло које личи на пуно великих ноктију који су заглављени у трави. На њих се поставља лопта која олакшава почетни погодак.                              

Голф опрема у Банском

Да ли је голф драго задовољство?

Нећемо лагати – играње голфа није јефтина активност. Али цена је мала препрека ако заиста желите да се бавите овим спортом, јер је заиста изузетно занимљив и фасцинантан.

Дуги сати проведени на терену, узбуђење сваког пролаза или поготка у рупу је нешто што се не може описати у неколико реченица. Једноставно се мора живети!

Кратка историја голфа

Као и сви велики спортови, тако и о голфу нема специфичних и тачних података. Неки историчари тврде да је игра слична голфу првобитно играна у Кини, док други сматрају да је голф чисто европска игра.

Која је држава измислила овај спорт ће највероватније остати мистерија, али чињеница је да се Шкотска сматра родним местом модерног голфа . У овој земљи декретом из 1457. године који је издао краљ Џејмс ИИ , голф се први пут помиње као спорт. Декрет је рекао да спорт треба забранити, јер он одвлачи људе од традиционалних спортова, као што су стреличарство и друге класичне игре Шкотске .

Упркос неодобравању краља Џејмса ИИ, голф је и даље вежбао и развијао се, а с временом је освојио читав свет и постао један од најпопуларнијих спортова богатих људи.

Данас голф тренирају све друштвене класе и људи свих старосних доби .