Dajte informacije o svom boravku

Dolazak
,
Odlazak
,
Odrasli
Starost 16+
Deca
Starost 0-15

2 noci

2 noci

Na skijanje u Bansko ili u inostranstvo?

Leto polako predaje svoju vlast zimi i ljubitelji zimskih sportova već sa nestrpljenjem očekuju početak nove ski sezone. Potpuno je logično, ako i vi žudite za spuštanjem po belim pistama, da polako počinjete da tražite destinaciju, prema kojoj da se uputite ove zime.

Postoji zaista mnogo mogućnosti, i izbor Vam nikako neće biti lak, jer dobrih ski staza i odmarališta ima kako u Bugarskoj (Bansko, Pamporovo, Borovec i dr.), tako i u celoj Evropi.

Gde da krenete ove zime?

kako bismo Vam olakšali izbor, odlučili smo da napravimo jedan brz „obilazak” najpopularnijih zimskih odmarališta u Bugarskoj, Austriji i Švajcarskoj.

Bugarska

Popularna zimska odmarališta

Bansko tokom ski sezone | Lucky Bansko SPA & Relax

Bansko

U poređenju sa odmaralištima u Austriji i Švajcarskoj (koja imaju dugogodišnju istoriju), Bansko je novo odmaralište, ali za relativno kratko vreme uspelo je da osvoji srca ljubitelja zimskih sportova iz svih krajeva sveta.

O popularnosti odmarališta govori i britanski časopis „Daily Telegraph”, koji je izdao rang-listu 20 najboljih ski odmarališta u svetu, i postavio Bansko na 19. mesto.

U svom poslednjem izveštaju sa početka 2017. godine, britanski turistički veb-sajt „Post Office” postavio je Bansko na 2. mesto među najpopularnijim i pristupačnim zimskim odmaralištima u Evropi, a reporter časopisa „Daily Mail” – Frank Beret ga preporučuje kao jedno od najboljih i najjeftinijih mesta za zimski odmor u Evropi.

Ski sezona u odmaralištu je prilično duga i traje od decembra do aprila, cene su više nego pristupačne, a atmosfera u gradiću je vrlo prijatna.

Ski staze u Banskom su ukupne dužine 75 km, dobro obezbeđene i održavane, što svakome omogućava (i početnicima i iskusnim skijašima) da izabere onu ski stazu, na kojoj će se osećati najudobnije.

Odmaralište je tokom poslednjih godina izuzetno dobro poboljšalo infrastrukturu, tako da ako izaberete Bansko za svoj zimski odmor, ostaćete fascinirani udobnostima koje nudi.

Najbolje vreme za posetu Banskom je od sredine decembra do sredine aprila, jer tokom tog vremena postoji stabilan snežni pokrivač, debljine i do 2 metra.

U odmaralištu možete boraviti kako u prijatnim jeftinim hotelima, tako i u luksuznim hotelima i apartmanima – sve je pitanje Vašeg ličnog izbora i želja.

Mnogi hoteli u Banskom u svojoj ponudi imaju porodične pakete za ski odmor, koji su u pogledu cene vrlo pristupačni i veliki deo turista preferira da iskoristi ponude paketa, umesto da gube vreme da sami organizuju svoj odmor.

Dakle, šta Vas očekuje u Banskom, ako izaberete ovo zimsko odmaralište za svoj odmor?

Savršena lokacija ski staza različitog stepena težine, dobri hoteli, raznovrsne zabave i znamenitosti, niske cene i neverovatni restorani, u kojima možete da probate čuvenu bansku kuhinju.

Verujte, ni na jednom drugom mestu nećete pronaći toliko ukusnu hranu kao onu, koju će Vam ponuditi u restoranima u Banskom!

Ako odlučite da provedete svoj zimski odmor u Banskom, odmor od nedelju dana sa uključenim noćenjima, hranom, kartom za ski objekte + dodatne povoljnosti, koštaće Vas između 600 i 800 BGN.

Noćno skijanje na Borovecu | Lucky Bansko SPA & Relax

Borovec

Odmaralište se nalazi na teritoriji nacionalnog parka Rila i na 80 km od Sofije. Borovec je najstarije ski odmaralište u Bugarskoj i raspolaže ski pistama u ukupnoj dužini od 58 km. Ovo je i najveće ski odmaralište u Bugarskoj i može da Vam ponudi neverovatnu zimsku zabavu po pristupačnim cenama.

Pamporovo

Pamporovo se nalazi na planini Rodopi i drugo je po veličini ski odmaralište u Bugarskoj. Odmaralište raspolaže sa 37 km dobro održavanih ski staza različitog nivoa težine, što omogućava i skijašima početnicima da uživaju u predivnom osećaju, koji izaziva spuštanje po belim pistama. Takođe, vrlo dobri su i uslovi za ljubitelje snoubordinga, koji mogu da praktikuju slobodan stil u snoubordingu. Pamporovo je odgovarajuće za sve koji praktikuju skijaško trčanje, jer raspolaže sa 35 km staza za praktikovanje ovog sporta. Odmaralište nudi i mnoge druge vrste zabava, a cene ski odmora su potpuno pristupačne.

Austrija

Popularna odmarališta

St. Anton ski centar, Austrija | Lucky Bansko SPA & Relax

Saint Anton

Sankt Anton je ne samo najpopularnije ski odmaralište u Austriji, već se često nalazi na prvim mestima rang-listi Top 5 ski destinacija u svetu. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1304 metra. Može da Vam ponudi piste u ukupnoj dužini od 340 km, moderne objekte, izuzetno dobru infrastrukturu i veliki izbor hotela. Ovde se nalaze jedne od najboljih diskoteka i restorana u celoj Austriji (neki od kojih poseduju zvezdu „Mišelin”), kao i jedne od najluksuznijih prodavnica. Jedina stvar koja Vas može sprečiti da posetite ovo popularno ski odmaralište su poprilično visoke cene (i hotela, i hrane i ski objekata).

Mayrhofen

Ski odmaralište se nalazi u samom srcu pokrajine Tirol na sat vremena puta od Inzbruka i oko sat i po – dva sata puta automobilom od Salcburga.

Odmarališre raspolaže vrlo dobro održavanim pistama ukupne dužine 136 km, sa različitim stepenom težine. Na teritoriji odmarališta se nalazi i jedan od najvećih parkova za snoubordiste.

Ovde Vas očekuju mnoge vrste zabava i raznovrsnost ski staza, ali i u Majrhofenu kao i u Sankt Antonu, cene su dosta visoke.

Samo za upoređivanje: cena nedeljne karte (6 dana) za sezonu 2017-2018 koštaće Vas 249 evra. U bugarskom ski odmaralištu Bansko cena karte za 6 dana je 272 BGN (139 evra), a za 9 dana – 400 BGN (204,52 evra).

Seefeld

Zefeld se takođe nalazi u pokrajini Tirol. Ski odmaralište je jedno od najpopularnijih odmarališta u Austriji, zbog toga što ima široke i udobne piste, koje su relativno male kosine, i to ga čini najpopularnijim mestom za skijaše početnike i decu. Odmaralište ima vrlo dobru infrastrukturu, raspolaže ski pistama ukupne dužine 32 km, različitog nivoa težine.

Zefeld privlači turiste iz svih krajeva sveta zahvaljujući svojim mnogobrojnim restoranima, luksuznim prodavnicama i hotelima, koji su više nego pristojni.

Nažalost, i ovo austrijsko odmaralište privlači uglavnom bogatije turiste, tako da ako ove zime odlučite da se spuštate po njegovim belim pistama, treba da odvojite popriličnu sumu novca za svoj ski odmor.

Švajcarska

Popularna odmarališta

St. Moritz, Austrija | Lucky Bansko SPA & Relax

Saint Moritz

Sankt Moric je perla u kruni Švajcarske i predstavlja jedno od najpopularnijih mesta za ski odmore bogatih i poznatih.

Odmaralište je i među omiljenim mestima svetski poznatih ličnosti, članova kraljevskih porodica, milijardera kao što je Onazis, i dr.

Grad se nalazi u Enagdinskoj dolini, u kantinu Graubinden, na 1856 metara nadmorske visine.

Ako sanjate o luksuznom odmoru, ako želite da se mimoiđete sa nekim svetski poznatim ličnostima ili članom britanske kraljevske porodice, Sankt Moric je mesto za Vas… naravno, ako možete to sebi da priuštite.

Odmaralište je omiljeno mesto bogatih i poznatih osoba još od kraja XIX veka i održava ovaj glamurozni status i do današnjih dana (ne slučajno Sankt Moric nazivaju „Top of the World” – vrh sveta).

Ako odlučite da se bar jednom spustite po impresivnim ski stazama odmarališta Sankt Moric, dobro je da znate, da samo za jedno noćenje u hotelu sa jednom zvezdicom, treba da odvojite oko 1000 BGN.

Zermatt

Ski odmaralište Cermat je najpopularnije odmaralište u Švajcarskoj i smatra se jednim od najromantičnijih mesta na svetu. Nalazi se na nadmorskoj visini od 2883 metra, i pogledi koji Vam se otkrivaju pred očima prema italijanskim, francuskim i švajcarskim Alpima, zaustavljaju dah. Ski odmaralište raspolaže sa 68 ski staza, ukupne dužine 245 km. Interesantno je to, što su u Cermatu zabranjena upotreba automobila i kretanje se ostvaruje elektromobilima ili životinjskim zapregama.

Cermat je blagosloven ne samo jedinstvenom prirodom, već i skoro celogodišnjom ski sezonom.

Odmaralište se nalazi na 17. mestu među najboljim skijalištima na rang listi časopisa „Daily Telegraph”.

Ako odlučite da posetite Cermat, najbolje vreme za to je početak decembra ili druga polovina aprila, jer su cene od kraja januara do početka aprila – najviše.

Cena odmora u trajanju od nedelju dana u hotelu sa 3 ili 4 zvezdice koštaće Vas malo više od 2000 BGN, a nedeljna karta za ski objekte – između 270 i 300 švajcarskih franaka (575 – 638 BGN).

Verbier, Švajcarska, večernji pejzaž | Lucky Bansko SPA & Relax

Verbier

Verbije je jedan od najvećih i najlepših ski odmarališta u Švajcarskoj i sasvim je logično što je omiljeno mesto najbogatijih i najpoznatijih ljudi na svetu. Odmaralište raspolaže ski stazama različitog nivoa težine u ukupnoj dužini od 410 km, kao i prekrasnim uslovima za praktikovanje snoubordinga. Pošto se ski staze nalaze na velikoj nadmorskoj visini (1500 – 3300 m.), ovo omogućava ljubiteljima zimskih sportova da praktikuju svoj omiljeni sport skoro tokom cele godine.

Da li ćete izabrati da provedete svoj odmor u Banskom ili u nekom drugom ski odmaralištu u Austriji ili Švajcarskoj, je odluka koju treba da donesete sami. Međutim, gde god da se uputite, važno je maksimalno da se zabavljate i dobro da se odmorite.

Ako ipak želite da čujete naše mišljenje, mi Vam savetujemo da pogledate ponude za ski odmor nekog od hotela u Banskom, i da se odlučite za Bugarsku. Ne postoji ništa lepše od domaćih ski staza i domaće, bugarske kuhinje, koja je u ponudi u velikom broju restorana u Banskom. A cene – cene su više nego pristupačne!

Želimo Vam prijatno spuštanje po belim stazama!