160 cm Snežni pokrivač

Menu

Dajte informacije o svom boravku

Dolazak
,
Odlazak
,
Odrasli
Starost 16+
Deca
Starost 0-15

2 noci

2 noci

Krinetsova brana

Mnogo je prirodnih, kulturnih i istorijskih mesta i znamenitosti koje možete posjetiti i istražiti u Banskom , ali to dobro znate. Dakle, nećemo vam pričati o znamenitostima grada , ali upoznat ćemo vas s jednim od najpopularnijih mjesta za odmor i opuštanje, koje ljudi iz Banskog zaljubljenika posjećuju.

Brana Krinets kod Banskog

Krinets nije velika brana. Nalazi se na površini od samo 18 decare i isprva pomisliš da nije vredno trošiti nekoliko sati ili dan odmora u Banskom . Ali ako to učinite, ako ga posetite, mi garantujemo da ćete se zaljubiti u to mesto, čak i ako niste zakleti ribari.

Počnimo od početka …

Pre mnogo godina, brana Krinet se uglavnom koristila za navodnjavanje, ali je 2014. godine odlučeno da se u njoj umjetno uzgaja riba, a da se uzgajaju i susjedne teritorije, tako da je brana postala jedno od omiljenih mjesta za odmor, ribolov i opuštanje u prirodi. stanovnika Banskog i gostiju grada .

Za samo nekoliko godina originalne ideje su ispunjene, pastrmka i šaran ribe su se uzgajale u brani , kao i mjesta stvorena za strastvene ribare gdje mogu sami sjediti i bacati svoje štapove, uživajući u pravom opuštanju.

Na obali brane radi jedan od najboljih restorana u bliziniBanskog , gde možete probati riblje specijalitete i tradicionalnu bugarsku kuhinju, koja se priprema i služi samo u Banskom.

Postoje mjesta gdje se djeca mogu igrati, tako da svatko tko je odlučio provesti vrijeme i uživati u par sati u miru i opuštanju izvan grada može osjetiti udobnost tog mjesta.

Gde je brana Krinets?

Ovo je najbolja stvar … Ako se odlučite za šetnju do brane, čak i ako idete samo da je pogledate, ne morate putovati daleko. Zato što se Krinets nalazi na području Gurovice oko 2,5 km (oko 30 minuta) hodajući pješice od centra grada. Ukoliko ste gost hotela Lucky Bansko moraćete da hodate 45 minuta (3,4 km). Ne trebate posebne smjernice ili GPS da biste došli do brane, jer ćete na putu susresti lokalne ljude koji će vas pokazati u pravom smjeru.

Naravno, do brane možete doći automobilom ili čak taksijem, ali vam preporučujemo da hodate, jer nema ništa bolje od šetnje u prirodi Pirina .

Šta učiniti kada dođete do brane Krinets?

Za ribare …

Ako volite da pecate, možete iznajmiti štap i uživati u mirnom danu u tišini prirode. Brana je zaista dobro opskrbljena i vaš ulov može biti više nego obilan. Ovde možete uhvatiti pastrmku, šarana, sarana, amura, soma i druge termofilne vrste riba.

Za ljubitelje sunčanja i opuštanja na svježem zraku …

Ako niste ljubitelj ribolova, onda se možete opustiti uz obalu brane, udobno ležati u ležaljci, čitati knjigu, slušati muziku ili samo razmišljati o visokim vrhovima Pirina.

Slika brane Krinets | Lucky Bansko

Za ljubitelje piknika i ljubitelja ukusnih tradicionalnih jela …

Tu je mjesto za one koji traže mirno i lijepo mjesto za organizaciju odličnog piknika s prijateljima. Oko brane ima dovoljno mjesta gdje možete sjediti s prijateljima i jesti, a vaša djeca mogu trčati i zabavljati se na dječjem igralištu restorana Krinets.

Ako tražite mjesto za jesti svježu ribu koja je upravo uhvaćena iz brane ili tipična banska kuhinja, restoran Krapets je savršen izbor za vas. Ovo mesto nudi stolove za spoljne i unutrašnje prostore, meni je bogat i cene su više nego pristupačne. Možete se prošetati do brane i imati lijep ručak ili možete posjetiti restoran u večernjim satima, odluka je u potpunosti vaša. Samo znajte da je obično sve rezervisano za večeru unapred pa vam preporučujemo da rezervišete večeru ranije u toku dana.

Mjesta koja možete posjetiti dok ste na području brane Krinets

Bansko je polazna tačka za mnoge turističke rute i nemoguće je odrediti koji od njih ćete najviše voleti. Međutim, predstavićemo vam nekoliko ideja za šetnje koje možete savršeno kombinovati sa posetom brane.

Za one koji ne vole šetnje, mi ćemo vam ponuditi šetnju do brane koja uključuje stajališta za posjet najzanimljivijim lokacijama u Banskom. Jednodnevna šetnja može započeti iz kuće-muzeja Nikole Vaptsara , koja se nalazi u samom centru grada, a zatim možete posjetiti crkvu „Sveta Trojica“ i Velianovu kuću , a zatim možete nastaviti šetnju pješice do brane, gdje možete imati ukusan ručak i zašto ne ostati na večeri.

Brana Krinets – Banderiška polijana

Ako volite šetnje i želite da se opustite i uživate u predivnoj prirodi Pirina, onda se možete popeti sa brane na Banderišku poljunu. Udaljenost između dva turistička mesta je oko 9 kilometara i biće vam potrebno oko dva sata da stignete do Banderiške poljane.

Na Banderiškoj polijani ćete naći obilje zabave i za odrasle i za decu, tako da će šetnja biti cijenjena od strane cijele porodice. Ako ste sa decom, zabaviće ih vodeni tobogan od 350 metara, koji mogu koristiti koliko god žele.

Tu je i čitav kompleks za zabavu u području u kojem, pored korištenja slajda, možete igrati nogomet u malim rupama, možete probati mini-golf, možete pucati na strelište, kliziti niz žlijeb za cijevi, možete iznajmiti bicikl i vozite se uskim planinskim stazama i tako dalje.

Kada se odlučite za povratak u grad, možete koristiti lift, koji odlazi odatle i uživajte u nevjerojatnim pogledima na planinu i grad odozgo.

Ako ne volite da hodate (pogotovo ako ste upravo imali obilan ručak u restoranu Krinets), onda možete doći do livade automobilom. Udaljenost između lokacija je samo 13 kilometara, tako da će vam trebati oko 30 minuta. Naravno, ako izaberete ovu opciju, ne možete da se vratite sa liftom , ali uvek možete da ga isprobate u nekom drugom trenutku.

Brana Krinets – brana Belizmata

Ako ste strastveni ljubitelj ribolova, sigurno ćete želeti da obiđete obe brane u jednom danu.

Belizmata je mala brana, koja se nalazi u području Paligodena kod Banskog. Kao i Krinet, Belizmata je u prošlosti korišćena za navodnjavanje, ali je danas opskrbljena pastrmkom, šaranom, klenom i drugim vrstama riba, te je jedno od preferiranih mjesta kod lokalnih ribara. Ako volite da pokušate gde riba ujeda više, udaljenost između dve brane je oko 5 kilometara, tako da možete lako da pređete sa jedne na drugu branu.

Dok ste u Belizmati, možete organizovati piknik, prošetati do obližnjeg područja Paligoden i istražiti manastir koji se tamo nalazi. Takođe možete iznajmiti bicikl ili ATV i otići na avanturu koja podiže adrenalin u šumama oko Banskog.

Ako ove ideje ne odgovaraju vašem ukusu ili tražite drugu vrstu avanture, možete se obratiti predstavnicima brane Krinets i organizirati planinsku šetnju sa osiguranim prevozom i vodič za vas i vaše prijatelje.

Kada ste na brani možete iznajmiti bicikl ili jahati konja, ako ste ljubitelj ovih sportskih aktivnosti. Cijelo vrijeme ćete biti u pratnji vodiča, pa čak i ako ne poznajete područje i planinu, ne postoji opasnost da se izgubite.

Mogućnosti za zabavu koje Bansko nudi tokom svih godišnjih doba su brojne, ali najbolje je da čak i ako posjetite grad tokom zimske sezone, možete uključiti branu Krinets u vašu listu dnevnih putovanja. Pogledi koji se zimi razotkrivaju jezeru i snježnim vrhovima Pirina ne mogu se opisati riječima… morate ih vidjeti svojim očima.

Zašto baš Krinetska brana?

Odlučili smo vas upoznati sa ovom branom jer smatramo da zaslužujete da se napunite pozitivnim emocijama i odmorite se u tišini i predivnim pogledima koje nudi Krinets. Brana zaista nije velika, nije jedno od najpopularnijih mjesta u Bugarskoj, ali je nevjerojatno malo mjesto gdje možete barem na dan zaboraviti svijet oko sebe i uživati u potpunom opuštanju.

Mesto za odmor u blizini jezera Krinets

Ne morate da budete ribar i idete na pecanje kada dođete ovde. Možete doći sa prijateljima, porodicom, djecom i uvijek ćete saznati kako se ovdje zabaviti. Iako se nalazi samo 2 – 3 kilometra od centra grada Bansko, Krinets je idealno mesto za izbegavanje saobraćaja, buke i sivila grada.

Lokalno stanovništvo ceni prednosti svoje lokacije i rangira ga u Top 3 svojih omiljenih mesta za odmor i relaksaciju nakon intenzivnog radnog dana.

Zašto ne biste slijedili njihov primjer i ne provedite miran dan u opuštanju, šetnji, ribolovu ili jelu u lokalnom restoranu?