160 cm Snežni pokrivač

Menu

Dajte informacije o svom boravku

Dolazak
,
Odlazak
,
Odrasli
Starost 16+
Deca
Starost 0-15

2 noci

2 noci

Krinets i Belizma Dams

Zima je lagana – vreme je za odlazak i vrijeme je razmišljati o tome gdje se opustiti tokom leta. Gledajući po internetu i tražite savršeno mesto da vam ponudimo pored opuštanja, ukusne hrane, šetnje u prirodi, mnogih znamenitosti i mesta da bacate svoje šipke i pokušate da nadmudriš labuda da se izvučete sa puta za ovaj sport?

Zatim, (ako niste već shvatili) predlažemo da smatrate letnji odmor u Banskom.

Već ste pregledali ponudu za odmor u Banskom, ali mislite da je odmaralište prilično zimsko i da nema puno toga da se tamo desi ljeti, pogotovo ako ste jako ribar?

Pa, ako zaista mislite da Banskom ne može ponuditi mesta za ribolov i opuštanje, onda moramo da vam kažemo da ste vrlo pogrešni.

I da opravdamo, odmah ćemo vas upoznati sa dvije najpopularnije brane oko Banskog – Krineta i Belizme.

Karnetz brana

Karnets je udaljen samo nekoliko kilometara od Banskom, a u bliskoj prošlosti se uglavnom koristi za navodnjavanje. Brana nije velika, ali je vrlo dobro održavana i mapirana šarama i pastrmkom, tako da možete uhvatiti veliku ribu (možda čak i manje) i postati odličan. Ako riba povuče i ne želi da probaju ukusnu mamacu koju ste mu dali, možete jednostavno istegnuti pivski salon u ruci i opustiti se u prelepom pogledu na Pirin.

Jezero Krinec slika | Lucky Bansko

Vaš dan pecanja na brani Karnetz može da se završi u restoranu koji radi u neposrednoj blizini, gde možete uživati u ukusnim, sveže ulovljenim ribama, pripremljenim u starim receptima za banane.
U letnjim mesecima Karnetz brana je omiljeno mesto za Bansko i goste grada, jer nudi ne samo odlične ribolovne uslove, već i savršeno mesto gde se cela porodica može opustiti i provesti odličan dan na otvorenom.

Brana se nalazi na samo nekoliko kilometara iznad Banskog, na prekrasnom dijelu Gurovice, i možete ga stići peške (čak i poželjnije). Na putu do brana proći ćete kroz prekrasne, živopisne livade, proći ćete kroz vekovne šume gde možete uzeti šumske bilje, aromatične bukete cvijeća ili uživati u prelepoj prirodi u letnjem sunčanom danu.

Krinets je tako blizu Banskom, da će svako ko traži od vas tražiti da dođete do njega.

Brana Belizma

Brana se nalazi u istom imenu, a kao i prije Karnetz brana, pre nekoliko godina korištena je za navodnjavanje. Danas je Belize jedna od najpopularnijih i posećenih brana oko Banskom i omiljeno mesto ne samo za ljude Banskom i goste grada, već i za većinu ribara iz gradova i sela koja su blizu Banskom.

Pitate se zašto je brana Belizema toliko popularna i posjećena?

Pre svega, brana je veoma dobro održavana i opterećena je pastrmkom, klenikom i krapom, pa čak i ako niste sjajan profesionalac u ribolovu, šansa da će neke ribe uhvatiti vašu ribolovnu liniju je odlično.

Jezero Belizmata slika | Lucky Bansko

Oko brane postoje dobro definisana, čista i prijatna mesta u kojima možete provesti ceo dan ulov ribe nakon ribe (ili jednostavno počivati na neometanom prostoru).

Samo pravi ribar zna koliko je važno da riba bude čista, prijatna, zaštićena i uglavnom tiha, zar ne?

Ako ste sa prijateljima i porodicom, možete bezbedno organizovati predivan piknik kao teritorija brane ima dovoljno klupa, stolova i odvojene piknik oblasti u kojima možete baciti nešto na roštilju da kuva salatu i uživaju miran, divan dan sa svojom porodicom.

Ili … Ako dok nadmudriti ribu udobno sedi na stolici salon sa štapovima u ruci (i piva u ruci) porodici ili prijateljima su postale dosadno u rezervoaru ima jahanje, gde svako ko želi može da jašem konja ili bar da svoju prvu lekciju u vožnji.

Blizu brane Belizma nalazi se i područje Paligodena, gdje se nalazi jedna od ne tako popularnih, ali i prelepih znamenitosti oko BanskomRođenja Djevice Marije, poznatija kao manastir Paligoden. Manastirski manastir je podignut tokom Drugog bugarskog Kraljevstva, ali je bio uništen gotovo do glavne tokom osmanske dominacije. Obnova hrišćanskog samostana počela je 1936. godine, a nakon nekoliko prekida 1964. godine potpuno je obnovljena i posvećen je mitropolitom Pimenom.

Zašto vam ovo govorimo?

Pa dok pecate brane oko Banskog i odlucite da idete u prirodi, pješacenje u manastir ce imati dobar uticaj na vas.

Vožnja bicikla u Banskom | Lucky Bansko SPA & Relax

Zamislite samo … Divan ljetni dan, odličan ribolov, jahanje konja i neposredno pred sumrak šetanjem u prirodi prema manastiru. Zar ovo nije tvoj san u tišini i apsolutnom miru?

Ne želiš biti tako opušten? Dobro, dobro! Možete pokupiti adrenalin i voziti ATV ako se to ne desi.

Gde to raditi? Od brane morate doći do Paligodena, gde počinju svi ATV ili planinski biciklizam.

Da li pada u restorane i ne morate sami da se hranite? Zatim, nakon uspješnog ribolova, možete sedeti u ugodnom restoranu na Belim bregu i uživati u ukusnim domaćim jelima koju pripremaju u restoranu.

O, da zaboravimo … Ako vaša deca žele da učestvuju na takmičenju u ribolovu, vlasnici brane vrše odlična ribolovna takmičenja za decu i ako se tačno desi u Banskom, možete uključiti svoje ljubitelje na takmičenje.

Oba brane oko Banskog Broda pružaju odlične uslove za ribolov i opuštanje, pa ako izaberete Bansko za svoj ljetni odmor, ne samo da se opustite, već se i prepustite strasti u ribolovu.

I brana Krinets i Belisma plaćaju simboličnu cenu za ribarsku šipku, a ako uhvatite ribu možete je uzeti ili dati restoranu da ga pripremite za vas. Ako padnete na sportski ribolov, možete vratiti ribu u branu. Niko vas neće zaustaviti ako nosite svoj ribolov, a ako ne nosite ribolov, možete iznajmiti ribarsku šipku.

Na drugim mestima gde možete bacati štapove

Ako pada na rečni ribolov, najbolje mesto za iskušenje vaše sreće je reka Struma. Reka obiluje različitim vrstama rečne ribe kao što su crv, šaran, pastrmka, bela riba.

Kompleks „Ribarnika“ kod Dobrinishte

Kompleks je udaljen nekoliko kilometara od Dobrinishte i još jedna dobra alternativa za ribolov ili rekreaciju. „Ribarnikka“ raspolaže sa tri utvrđena uglavnom jezerima planinske pastrmke. Restoran je takođe deo kompleksa, gde možete jediti pastrmku koju ste upravo uhvatili. Ako posle ribarenja ili posle divnog ručka želite da se šetate, možete samo da odete do liftovi, koja je u neposrednoj blizini „Ribarnika“ i dođite do njega do koče „Gotse Delchev“ i vrha Bezbog.

Ribnjak blizu Dobriništa | Lucky Bansko

Brane oko Banskog su prilično iako nisu među najvećim i najpopularnijim u zemlji, mogu vam ponuditi sve što vam i vašoj porodici treba da biste imali mirni dan pecanja ili vikend.

Nisu stvarno veliki, ali brane Krinets i brane Belizma su izuzetno dobro održavane, prijatne za posjetu i pružaju puno zabave za oštra ribara i za ljude koji nisu posebno ribolovci.

Naravno, kao opušteni ljudi znači uzimati ribarsku šipku i cijeli dan provesti brane ili reke, znate da za ribolov, morate imati dozvolu da se prikaže pravim autoritetima ako prođu ček. Ako ga nemate ili ste ga zaboravili kod kuće, možete bez problema da izađete iz Turističke kancelarije u Banskom i šetate po svim rijekama i branama oko Banskog koliko god vaša duša želi.

… I mislili ste da niste imali ništa u Banskom ljeto!

Da, Banskom popularan kao ski, ali zapamtite da se nalazi u jednoj od najlepših planina u zemlji i tokom leta ima nešto da vas oduševiti. Izbor Bansko za svoju letnju destinaciju, možete uživati u pravu, miran i opuštajući odmor sa porodicom i prijateljima i vratiti se kući puni energije i sa puno priče, kao što su: „Znate da sam uhvatio Eiii tako veliki šaran Krinets (tamo – ne 10 funti bez vage), i najmanje 5 funti veliki pastrmki Belizmata „?

Nije bez razloga da je oblast je među najpopularnije za rekreaciju velikog broja turista iz zemlje i iz susednih zemalja traže svež vazduh, dobru hranu, prelepih pejzaža i … sjajna mesta da se upusti nesmetan ribolov strast.

Grad može ponuditi sve što vam je potrebno da napravite zaista hladnu letnju pauzu.

Dakle, ako tražite mesto za odmor i uživanje nekoliko dana na brana oko Bansko, ne mislim više i kuvati taktiku za leto.