160 cm Snežni pokrivač

Menu

Dajte informacije o svom boravku

Dolazak
,
Odlazak
,
Odrasli
Starost 16+
Deca
Starost 0-15

2 noci

2 noci

Kako se provodi trening skijanja u Banskom?

Oduvek ste želeli da naučite skijati. Ali više niste dete i mislite da ste propustili šansu da postanete, ako ne baš dobri, onda barem pristojni skijaši. Ako to zaista mislite, reći ćemo vam da razmišljate pogrešno.

Jer nije važno da li ste dete ili odrasla osoba – ako želite da naučite da skijate, možete da počnete sa treningom u bilo koje vreme i u bilo kojoj životnoj dobi. Sve što trebate učiniti je prijaviti se za  časove u jednoj od mnogih škola skijanja u našem najboljem  skijalištu Bansko.

Kako se provodi trening skijanja u Banskom?

Kako snimiti časove skijanja u Banskom?

Odabir škole skijanja

Ako zaista želite da ostvarite svoj san i naučite da skijate, prvo što treba da uradite je posetite skijaške škole u Banskom. Postoji nekoliko vrlo dobrih škola skijanja u gradu i sve imaju visoko kvalifikovane instruktore skijanja. Pregledajte programe škola skijanja i zaustavite se na nekoj od njih.

Procijenite svoj nivo vještina

Sve škole skijanja u Banskom nude programe obuke za početnike, napredne i decu. Zato morate proceniti nivo svojih veština i orijentisati se na odgovarajući program.

Snimanje

Upis na časove skijanja u školama uopšte nije težak. Samo je potrebno da kontaktirate odabranu školu skijanja i izrazite želju za pohađanjem nastave. Ako vam je teško da odaberete školu,  pitajte na recepciji hotela  u Banskom, gde odsedate i oni će vam ga preporučiti.

Plaćanje naknade

Jednom kada krenete u školu skijanja, trebalo bi da platite školarinu za skijanje. Međutim, pre nego što to učinite, morate odlučiti da li želite da se pridružite opštoj grupi, unajmite pojedinačnog instruktora skijanja ili se pridružite  pojedinačnoj opštoj grupi. Razlika između vrsta treninga je sledeća:

Grupni trening

U grupnoj obuci radićete u grupi od 2 do 8 ljudi. Grupe se biraju u skladu sa nivoom pretplatnika. Drugim rečima, ako ste potpuni početnik u skijanju, ostali članovi grupe biće na istom nivou kao i vaš. Na ovaj način nećete se osećati neprijatno da ste nesposobni ili da često padate.

Ostalo će raditi na skijama jednako dobro kao i vi. Loša strana je da kada ste u grupi, postoji manje učitelja skijanja, što znači da ne možete obratiti posebnu pažnju na sve. Sa druge strane, cene su niže u poređenju sa cenama pojedinih časova skijanja i osećaj da ste deo grupe ne treba zanemariti.

Individualne časove

Pojedinačne časove skijanja su one časovi skijanja u kojima ćete biti jedini učenik  i trenirat će vas instruktor skijanja. Prednost individualnog treninga je ta što će se pažnja instruktora skijanja u potpunosti usredsrediti na vas, što vam pomaže da brže naučite osnovne tehnike skijanja. Naravno, ako angažujete skijaškog instruktora za individualni trening, trebali biste biti spremni da će cena koju trebate da platite za časove skijanja biti mnogo veća.

Pojedinačna opšta grupa

Većina skijaških škola u Banskom takođe nudi obuku u pojedinačnoj maloj grupi. Ovakav način obuke pogodan je za porodice ili manje grupe prijatelja.

U pojedinačnom treningu malih grupa, jedan instruktor obučava dve osobe iz grupe. Ono što je posebno kod ove vrste obuke je to što svaki novi član grupe plaća samo fiksni iznos dnevno.

Kako funkcioniše trening skijanja?

Sve škole skijanja u Banskom nude program obuke koji je pogodan za sve one koji žele naučiti skijati. Dakle, u zavisnosti od vaše želje, možete odabrati koliko dana želite da pohađate časove skijanja.

Prema zadanim postavkama, obuka može biti pola dana (dva sata dnevno) ili  ceo dan (četiri sata dnevno). Trening takođe može biti samo dnevno ili nedeljno.

Kako se provodi trening skijanja u Banskom?

Trening kompletnih početnika prolazi jer instruktori postavljaju temelje skijanja. To znači da ćete biti obučeni kako da obučete i skinete skije, kako da stojite na njima, kako da padate i kako da radite osnovne pokrete.

Ako imate neko iskustvo, naučiće vas različitim tehnikama kao što su oranje  i drugima. Ako ste još iskusniji, pokazaće vam kako da napravite zaokret sa paralelnim skijama itd.

Koja je prava ski oprema i kako je nabaviti?

 Ako vam je ovo prvo iskustvo sa skijanjem, ne morate kupovati svoju skijašku opremu. Umesto da potrošite značajan novac na ski opremu,  za koju niste sigurni da ćete i dalje koristiti do kraja, možete je iznajmiti.

Skijašku opremu i opremu za iznajmljivanje nude sve škole skijanja i skoro svi hoteli u Banskom koji održavaju svoje skijaške svlačionice radi praktičnosti svojih gostiju.

Potrebna vam je ski oprema:

Ski cipele

Od skijaških čizama zavisi vaša kontrola, prijanjanje, samopouzdanje skija i samim tim – vaš zadovoljstvo i udobnost. Stoga, prilikom iznajmljivanja cipela treba biti veoma oprezan prilikom izbora.

Dobro ih pregledajte, proverite njihove mašine. Ne verujte potpuno tabeli veličine, ali obucite cipele da biste osećali da li se vaša stopala u njima osećaju prijatno.

Skijaška jakna i pantalone

Prilikom odabira jakne i pantalona, uzmite u obzir i udobnost i da li ovi predmeti imaju dobru toplotnu izolaciju i vodootpornost.

Ski kaciga

 Kaciga je izuzetno važna kod skijanja, jer obezbeđuje sigurnost glave, ako padnete na pistu. Kada birate ovu vrstu opreme, obavezno je stavite na glavu da biste je bolje osećali. Takođe obratite pažnju da li kaciga ima bezbednosni sertifikat.

Rukavice

Skijaške rukavice trebaju biti  tople, ne znojne i vodootporne.

Naočare

Naočale su vam potrebne da biste zaštitili oči  i od vedreg sunca na stazi i od snega koji vam može ući u oči dok spuštate stazu

Skijanje

Kada odaberete svoje prve skije, dobro je verovati ski instruktorima.  To kažemo zato što su skije  različitih modela, veličina i dužina i kao početnici u ovom sportu biće vam teško odabrati prave skije za svoj trening.

Kako se provodi trening skijanja u Banskom?

Cene kurseva skijanja u školama skijanja u Banskom

U različitim školama skijanja cene variraju, ali otprilike, cene kurseva su:

Grupni trening

Grupna obuka u trajanju od dva sata dnevno  oko 55 BGN po osobi. Četvoročasovna obuka dnevno košta  85. BGN  Ako želite pohađati poludnevne ili celodnevne obuke  nekoliko dana zaredom, nedeljno, cena je sledeća:

  • Za dva dana poludnevna obuka – 100 BGN, za tri dana – 140 BGN, za četiri dana – 170 BGN, pet dana – 195 BGN, za šest dana – 225 BGN
  • Za dva dana redovna obuka (četiri sata) platićete 155 BGN, za tri dana – 215 BGN, za četiri dana – 265 BGN, pet dana – 305 BGN, za šest dana – 340 BGN

Individualno obrazovanje

  • Pojedinačna poludnevna obuka za jedan dan po učeniku košta 130 BGN, za dva dana cena je 260 BGN, za tri dana – 390 BGN, za četiri dana – 520 BGN, za pet dana – 650 BGN, za šest dana – 780 BGN
  • Cena celodnevnog individualnog treninga (četiri sata dnevno) za jedan dan je 240 BGN, za dva dana – 460 BGN, za tri dana cena je 670 BGN, za četiri dana – 870, za pet dana – 1060 BGN, za šest dana – 1.240 leva

Kada možete skijati potpuno sami?

Vaš san da se spustite belim stazama postaće stvarnost čim prođete obuku u skijaškim školama u Banskom. Kao što smo pomenuli na početku, instruktori skijanja, koji rade u ovim školama, su izuzetni profesionalci koji ne samo da će vas podučiti klizati brzo, ali će i oni deliti tajne ovog izuzetno uzbudljivog sporta.