Dajte informacije o svom boravku

Dolazak
,
Odlazak
,
Odrasli
Starost 16+
Deca
Starost 0-15

2 noci

2 noci

Jеднодневни излети и излети на Банско и околна подручjа

Банско није само једно од наших најпопуларнијих летовалишта, већ је и полазна тачка за организоване једнодневне и дводневне излете и туре до неких од најлепших места на планинама Пирин, Рила и Родопи .

Ако сте за свој летњи одмор одабрали Банско и тражите начин да свој одмор учините још узбудљивијим и незаборавним, можете се придружити неком од ових излета и тура, о којима ћете сада највише рећи.

Jednodnevni obilazak Banskog

Популарни једнодневни излети и излети до Банског и околице

Банско – манастир Рила

Једнодневни излет из Банског до манастира Рила један је од најпопуларнијих излета у који се можете придружити док посећујете град.

Манастир Рила није само један од најстаријих манастира у Бугарској, већ је један од највећих и најзначајнијих културних споменика у нашој земљи. Смештен на површини од 8800 м2, од чега је 5500 м2 изграђене површине, манастир Рила је највећи манастир у Бугарској и чува изузетно вредне примере хришћанства.

Излети у манастир Рила погодни су за породице и организују их овлашћене туристичке компаније и скоро сви хотели.

Цена једнодневног излета у манастир Рила варира у зависности од туроператера који користите и да ли вам путовање нуди хотел у којем одседате или организатор путовања, али генерално цена не прелази 90 лева – 100.

Ако до сада нисте добили прилику да посетите манастир Рила, овај једнодневни излет је идеалан начин не само да посетите једну од највећих бугарских знаменитости, већ и да се вратите испуњени многим новим емоцијама.

Банско – Лесхтен – Коватцхевитса – Огнианово 

Овај једнодневни излет је доступан у различитим варијантама, зависно од туристичке агенције или хотела који га организује. Неке туристичке компаније и хотели нуде путовање само до Лесхтена , други комбинују Лесхтен и Ковацхевитса , а трећи нуде још атрактивнију руту која укључује Банско – Лесхтен – Ковацхевитса и Огнианово.

Без обзира коју опцију изабрали, ни на тренутак нећете бити разочарани. Села Лесхтен и Ковацхевитса су изузетно популарна за туристе јер нуде јединствену атмосферу својим посетиоцима. Најкарактеристичнија два насеља су сачувани ансамбли кућа бугарског препорода . И Лесхтен и Ковацхевитса ће вас импресионирати природом, атмосфером и архитектуром коју ћете тешко наћи другде.

Огнианово такође није за потценити, поготово ако желите да уживате у прелепим погледом на планину удобно смештену у близини базена. Село је популарно по својим минералним базенима и ваш једнодневни излет врло лако може постати незабораван дан потпуне релаксације и рекреације .

Једнодневне излете и излете у Лесхтен – Коватцхевитса – Огнианово нуде и хотели и бројни туристички оператери, а цена се креће између 70 и 100 лева.

Ако тражите одредиште за посету са породицом и само на један дан, једнодневни излет у ова три јединствена села ће вам се јако допасти.

Банско – село Добарско

Последњих година село Добарско је стекло огромну популарност и постало је једно од пожељних места за једнодневне излете и излете у Банском и околини.

У селу је смештена једна од најистакнутијих цркава „Св. Теодор Стринтон и Теодор Стратилат“, која је уврштена у листу од 100 туристичких локалитета и споменик културе од националног значаја.

Црква је саграђена у 17. веку, а оно што је чини јединственом су фреске са којима је осликана. Ту је и чувена фреска, која је постала популарна као “ Исус у ракети“.

Једнодневни излет у село Добарско укључује, осим обиласка цркве и разгледања, посету водопаду Стракалото , који се налази изнад села.

Овај излет је такође породичан и доступан је у скоро свим хотелима и туристичким агенцијама, а цена коју можете купити је око 50 лева.

Банско – Рупите – Мелник

Ова једнодневна тура ће вас врло пријатно изненадити док посећујете Рупите , место које благослови пророчица Баба Ванга . Овде можете прошетати лепо уређеним парком, истражити кућу Баба Ванга, посетити храм и чак организовати кратак пикник за ручак.

Екскурзија се наставља до Мелника – најмањег, али једног од најшармантнијих градова у нашој земљи. Град је популаран по винским подрумима, старим кућама, тврђави која се уздиже изнад града и, наравно, Мелничким земаљским пирамидама које привлаче поглед издалека.

Једнодневни излет са посјетом Рупите и Мелнику може такође укључивати и манастир Рожен који је удаљен неколико километара од града.

Ако желите да посетите манастир, пре куповине екскурзије, прво питајте да ли је укључен у руту путовања или не.

Jednodnevni obilazak manastira Rožen

Банско – Парк плесова медведа

Парк плесова медведа налази се на неколико километара од Белице и, пошто је отворен за посетиоце, једно је од најпожељнијих места за посету туриста који су одлучили да проведу одмор у Банском. Једнодневне излете до Белице и Парка плесних медведа нуде сви хотели и туристичке агенције које послују на територији Банског.

Парк је створен за адаптацију плесних медведа , који су пре 20 година били једна од атракција у којима су туристи углавном уживали уз море. Данас плесни медведи имају свој дом у којем могу мирно и неометано живети у свом природном окружењу.

Једнодневни излет је погодан за целу породицу и одличан је начин да своју децу упознате са овим дивним шумским животињама.

Трошкови путовања обично укључују превоз и посету парку. Цене варирају у зависности од организатора између 50 и 70 БГН.

Банско – Иагодинска пећина

Посета Иагодинској пећини оставиће вам незаборавне успомене. Излет је једнодневни и укључује превоз и разгледање пећинских дворана.

Иагодинска пећина налази се у Бујновској клисури и једна је од најлепших пећина у нашој земљи. Дужина туристичке руте у пећини је око 1000 метара, а дворане кроз које ћете пролазити испуњене су невероватним пећинским формацијама попут пећинских сталактита, сталагмита, сталагната, који формирају чудне и занимљиве фигуре са још бизарнијим именима.

Шетња до Иагоденске пећине одличан је начин да проведете предиван дан на Родопима и напуните се пуно нових емоција.

Овај једнодневни излет нуде сви туристички радници и из готово свих хотела, погодни за целу породицу, а цена коју можете купити је између 89 и 100 лева.

Једнодневни излет од Банског до Кавале (Грчка)

Ако сте у Банском, а желите да бар један дан уживате у мору, једнодневни излет на Кавалу сигурно ће вам се свидети.

Да бисте провели диван дан на Грчком мору, само морате питати у хотелу да вам понуди једнодневне излете до Кавале , да купите екскурзију и кренете се у Грчку да бисте уживали у предивном дану на плажи.

Излет до Кавале обично се нуди по цени од око 100 лева, а укључује слободно време за плажу и посету грчкој тврђави.

Дводневни излети од Банског до Кавале и Драме

Ако вам се једнодневни излети и излети у Банско и околна подручја чине кратким, онда се можете придружити неком од дводневних излета, који све чешће нуде и туристичке компаније и хотели.

Један од најпопуларнијих дводневних излета који привлачи туристима, али и људима из Банског је Кавала и Драма . Излет укључује посјету плажи и слободно вријеме за шетње и куповину у Кавали и Драми.

Цене које нуде дводневни излети на Кавалу и Драму крећу се од 150 до 200 лева.

Дводневни излет Банско – острво Тасос

Све више и више становника Банског одабире дводневну посету Тасосу, јер је то сјајан начин да посетите једно од најлепших, тихих грчких острва и уживате у два мирна дана на плажи.

Острво Тасос налази се на само 170 км од Банског и ако желите да одете у Грчку на два дана док сте на одмору, можете учествовати у једном од дводневних излета на острво које нуди већина хотела као и све туристичке агенције које послују на територији града.

Дводневни излет укључује превоз на острво и слободно време на плажи. Излет је погодан за читаву породицу, а цена по којој се може купити зависи од смештаја.

Razgledanje Banskog

Зашто су једнодневни излети и излети у Банском и околини толико популарни међу туристима?

Локални становници Банског познати су по гостопримству и љубави према својој домовини. За њих је важно да се гости града осећају пријатно и пријатно и труде се да сваком туристу пруже забаву, авантуру или опуштање које им је потребно.

У туре и излети организовани у Банском су диван начин за сваког туристу не само да може да се опустите у граду, али и да се упознају са неким од популарних историјских, архитектонских и културних знаменитости које се налазе у непосредној близини града.

Јер становници Банског могу да упознају своје госте на посебан начин – са отвореним срцем и душом!