Dajte informacije o svom boravku

Dolazak
,
Odlazak
,
Odrasli
Starost 16+
Deca
Starost 0-15

2 noci

2 noci

„Daili Mail“ plasira Bansko na drugo mesto među zimskim centrima u Evropi

Daili Mail Reporter Frank Barrett preporučuje zimsku pauzu u Istočnoj Evropi, posebno u Bugarskoj i Sloveniji

U dalekim 1970-im godinama. Sa mojim kolegama smo otišli ​​na skijaški odmor u Švajcarskoj. Ono što nas najviše nije naviklo nije kvalitet nagiba, već cena piva u šipkama: sve je bilo iznenađujuće jeftino. Generalno, naša pauza nije bila skupa – putovali smo vozom i ostali u jednostavnom hotelu.
Poslednja 1970. godine reči „Švajcarska“ i „jeftina“ stajale su u jednoj rečenici. Zatim, za radost turista, 4 švajcarske franke su razmijenjene za 1 funtu. Danas su kursevi gotovo jednaki. Iz istog razloga, Francuska, Italija, Austrija i druge omiljene skijaške destinacije su skoro nepristupačne čak i za dobro plaćene turiste.

U osamdesetim i početkom 90-tih godina prošlog veka zimske pauze su čak postali banalni. Međutim, danas u Zapadnoj Evropi trake su uglavnom rezervisane za elitu.

Ako i dalje tragate za skijanje, ne odustajte, već idite na istok – u Kranjsku Goru u Sloveniji ili u Bansko, u Bugarskoj.

Najnoviji izveštaj britanske turističke lokacije „Pous Office“, koji se nalazi na skijalištima, je slovenačka planina Kranjska Gora, koja dominira u Banskom. Ispostavlja se da je jeftinije od ostalih 16 zimskih centara u Evropi.

Ipak, Bansko ima najnižu cenu za ski opremu, kao i za karte za lift. Odmor u bugarskom zimskom odmaralištu koštaliće vam ukupno oko 1.151 funti za 1 nedelju, au Sloveniji oko 1.071 funti.

10 najboljih zimskih centara u Evropi:

1. Crane Forest – Slovenija

2. Bansko – Bugarska

3. Livinjo – Italija

4. Sestriere – Italija

5. Elmau – Austrija

6. Ruca – Finska

7. Saldeu – Andora

8. Mairhofen – Austrija

9. Selva di Val Gardena – Italija

10. Morzine – Francuska

Ski liftovi u luksuznom odmaralištu | Aparthotel Lucki Bansko SPA & Relax