Proljeće u Banskom

22.02.2019 Kategorija: Blog Author: Lucky Bansko
Reka u Banskom | Lucky Bansko

Jedna je činjenica za Bansko – ovdje se ne može dosađivati turistima jer ovo zimsko odmaralište nudi veliki izbor zabave i usluga i ljeti i zimi. Činjenice govore same za sebe, svake godine Bansko posećuju hiljade bugarskih i stranih turista, dokazujući ne samo njegovu popularnost već i raznovrsnost ponuda.

Vodopad Demyanski Skok

15.02.2019 Kategorija: Blog Author: Lucky Bansko
Slika vodopada | Lucky Bansko

Često posjećujete Bansko jer grad ima posebnu atmosferu koju ne možete naći nigdje drugdje. Volite ga posjetiti sve sezone. Volite da prošetate njegovim krivudavim ulicama, uživate u velikoj banskoj kuhinji, istražujete znamenitosti grada i okoline, a najviše volite da uživate u potpunom opuštanju i raznim spa tretmanima u jednom od hotela u gradu.

Kirilova livada

07.02.2019 Kategorija: Blog Author: Lucky Bansko
Kirilova livada | Lucky Bansko

Približno 7,5 km. preko manastira Rila, na visini od 1465 m nalazi se Kirilova poljana, jedno od najlepših mesta u planini Rila.

Livada je okružena nekim od najstrašnijih i najljepših vrhova Rile – iglom, duplom glavom, zlim zubom, kupcima i lovcem, što ga čini ne samo savršenim mjestom za odmor i izlet, već i polazište za neke od najzanimljivijih. turističke rute u planini Rila

Park Belica

31.01.2019 Kategorija: Blog Author: Lucky Bansko
Medvedi u parku Belice | Lucky Bansko

Pustolovni park Dancing Bears u Belici nalazi se u Adrianovom Charku, u planinama Rila i danas je samo mjesto gdje medvedi za ples mogu slobodno živjeti, ali i vrlo popularna turistička destinacija za jednodnevne izlete i opuštanje za dvoje.

Suvo jezero

30.01.2019 Kategorija: Blog Author: Lucky Bansko
Suvo jezero u Rili | Lucky Bansko

Ako volite da istražujete planinu i tražite zanimljivu dnevnu rutu, nudimo vam da se okušate na jednoj od najpopularnijih turističkih ruta počevši od Kirilove poljane do Suvog jezera.

Žičara – Dobrinishte – nezaboravna avantura u Pirinu

24.01.2019 Kategorija: Blog Author: Lucky Bansko
Dobrinishte chairlift | Lucky Bansko

Ако сте с приключенски дух и обичате свежия планински полъх и разходките сред зимната природа, седалковият лифт Добринище ви предлага подобно преживяване. Тук можете да се наситите на кристално чистия въздух на курорта, докато се наслаждавате на величествени планински гледки.

Ikonična izložba u Banskom – od istorijskog aspekta do sada

18.01.2019 Kategorija: Blog Author: Lucky Bansko
Јединствене иконе и фреске у Банском | Lucky Bansko SPA & Relax

Za razliku od drugih umjetničkih škola koje su se razvijale u doba bugarskog preporoda, škola grada Banskog se nastavila razvijati i nakon oslobođenja. Tada su iz rukotvorina izašli veličanstveni modeli ikonografije i drvorezbarstva, ostavljajući u nacionalnom sjećanju svijetli trag.

Бандеришка језера – одлично место за угодну шетњу у централној Пиринској планини

08.01.2019 Kategorija: Blog Author: Lucky Bansko
Муратово језеро

Пирин је планина која очарава својим прекрасним пејзажима. Увијек нас може изненадити бројним невјеројатним мјестима и нуди нова искуства свим путницима који траже авантуре. Једно од тих места су Бандеришки језера.

Kakvi su bugarski običaji za Novu godinu u Banskom?

28.12.2018 Kategorija: Blog Author: Lucky Bansko
Nova godina u Banskom | Lucky Bansko SPA & Relax

U svako godišnje doba da dođete u Bansko, nikada nećete biti dosadni. U regionima Banskog i Razloga, cele godine se održavaju jedinstveni praznici, a etnografske tradicije se i dalje poštuju.

Božić u Banskom

21.12.2018 Kategorija: Blog Author: Lucky Bansko
Tradițiile de Crăciun în Bansko | Lucky Bansko SPA & Relax

Grad Bansko je jedinstven sa svojim prekrasnim pogledom i mnogim stoljetnim tradicijama i načinom života. Područje Banskog nudi ne samo neobične prirodne znamenitosti i atrakcije, već i zanimljive tradicije i običaje za vrijeme Božića.