Dajte informacije o svom boravku

Dolazak
,
Odlazak
,
Odrasli
Starost 16+
Deca
Starost 0-15

2 noci

2 noci

Geografija i položaj

 Da li želite da se uronite u nezaboravnu atmosferu koja će vas nagraditi mirom i uživanjem?  Ako je odgovor – da, onda morate  posetiti Eko zonu Belih stena.  Kompleks Belih stena se nalazi  20 km. iz grada Goce Delčev  (u blizini sela Gaitaninovo), a nalazi se u popularnom rezervatu „Slavianka“.

Ekozona, kao i sam rezervat, su  deo zaštićenih područja Natura 2000,  tako da će vam sigurno moći pružiti nezaboravno iskustvo. Bez obzira jeste li  ljubitelj eko-ruta ili biciklističkih staza , ovde ćete sve moći da pronađete.

Lokacija eko zone je više nego vrhunska. Međutim, rezervat Slavianka  ima bogatu raznolikost biljnih vrsta.  Tokom većeg dela godine ovde cvetaju razne prirodne biljke koje doprinose stvaranju veličanstvenog pejzaža.

Zbog toga vas  podstičemo da posetite mesto  i uživate u njegovoj čaroliji. Ovo je odlično mesto za stvaranje uspomena sa porodicom, zato ne gubite više vremena, već upalite svoj lični automobil i krenite ovde.

Priroda

Eko zona Bele stene popularna je među turistima upravo zbog svoje prirode koja je  okružena impresivnim planinskim područjem.  Na teritoriji kompleksa sasvim je moguće sresti razne četinari, grmlje i cveće.

Vegetacija je  izuzetno jedinstvena za Bugarsku.  Takođe, postoji  preko 1200 vrsta  insekata, lisica, divljih svinja i mnogih drugih životinja tipičnih za ovaj region zemlje.

Bez obzira na godišnje doba, ovde koegzistiraju  zimzelene biljne vrste , što su prema stručnjacima tipične za planinu Olimp.  Preporučujemo vam da  posetite područje u jesen ili rano proleće  Tada okolni pejzaži izgledaju više nego veličanstveno.

U stvari, neobična činjenica koju većina ljudi možda i ne zna je da je ovde bilo  mesto nekadašnjeg kamenoloma mermera , koji je radio do kraja  2006.  Vremenom, međutim, njegove aktivnosti prestaju usled obilna izvorska voda i shodno tome  kamenolom se puni vodom za piće.

To zauzvrat omogućava  uzgoj različitih vrsta riba,  kao što su amur, som, šaran i mnoge druge. S obzirom na raznolikost riba, kompleks svojim posetiocima nudi  vežbanje sportskog ribolova.

Jedan od glavnih razloga za posetu mestu je mogućnost da:

 • da uživate u veličanstvu vrhunske prirode.
 • da pobegne od užurbanog gradskog života.
 • da istražuju različite predele.

Prema raznim naučnim studijama dokazano je da  vreme provedeno u prirodi može izuzetno pozitivno uticati na nas.  Naš užurbani svakodnevni život ispunjen je stresom i anksioznošću, što zauzvrat negativno utiče na celo naše telo.

Kada se  uronite u prirodu ekološke zone Vhite Rocks , osetićete trenutno olakšanje. Boravak u zelenim pejzažima i svežem vazduhu smanjiće nivo stresa, straha i besa, dok će  povećati prijatne emocije .

Eko zona Vhite Rocks

Šta uključuje eko zona?

Kao što ste možda već razumeli,  pre nekoliko godina eko-zona je bila nekadašnji rudarski kamenolom.  To vas pak navodi na razmišljanje, kako ovo zemljište može postati tako prijatno i opuštajuće mesto?  Da biste dobili tačan odgovor, potrebno je da posetite kompleks.

Ovde ćete moći uživati:

 • tradicionalna kuhinja
 • aktivna rekreacija
 • mirno
 • bajkovit pejzaž

Naravno, Eko zona Vhite Rocks  nudi nešto više od opuštanja.  Najpopularnija aktivnost među gostima je nesumnjivo ribolov, kojim se može baviti bilo ko.  Pored ribnjaka postoje čak i posebna ognjišta na kojima možete pripremiti svoj ulov!

 Ako ribolov nije vaša strast, ne brinite, jer evo:

 • eko rute
 • biciklističke staze
 • mesta za izlete
 • prirodne i kulturne znamenitosti
 • dečija igrališta
 • sportski sadržaji (za tenis, košarku i mini golf)

Što se tiče atrakcija, imate mnogo mogućnosti. Geografski položaj ekozone je više nego sjajan jer pruža  mogućnost organizovanja šetnji čak i do susedne Grčke . Ali pre nego što odete tamo, ne zaboravite da vidite kultni drevni rimski grad –  Nikopolis ad Nestum i manastir „Sv. Georgija Pobedonosca ’’  c gr. Hadjidimovo.

Granica sa našim južnim susedom je toliko blizu da ćete bukvalno za  10-15 minuta  biti tamo i moći ćete uživati u veličanstvenim selima i lokalitetima. I, ako slučajno ne podnesete temperature , nije isključena mogućnost zaranjanja u hladne vode Belog mora.

Kako doći iz hotela Lucki Bansko?

Znamo da je odmor u hotelu Lucki Bansko više nego neverovatan, ali ako vam avanturistički duh ne da mira, zašto ne biste organizovali šetnju do eko zone Vhite Rocks?  Za početak je prikladno navesti da je  deo kompleksa Bele stene.

Nakon što započnete automobil, trebalo bi da  krenete do grada Goce Delčev,  odakle ćete stići do kompleksa. Ukupna udaljenost koju ćete morati preći je  67,3 km , a ovo će vam trebati približno  1 sat i 10 minuta bez gustog saobraćaja.

Naravno,  trajanje putovanja se može povećati,  jer ćete prolaziti pored toliko zanimljivih znamenitosti i kultnih sela da ne možete a da se ne zaustavite da biste ih videli. Tipičan primer za to su – selo Leshten i selo Kovachevitsa.

Kada stignete primetićete  asfaltni put koji vodi do same eko-zone.  Ne brinite, put je u potpunosti održavan tokom cele godine, što olakšava prolazak. Ako želite da prošetate,  kompleks ima veliko parkiralište , gde možete da ostavite automobil.

Poseta eko-zoni belih stena moguća je svakodnevno, ali naravno sve zavisi od vas. Mi, sa svoje strane,  garantujemo da ćete ovde moći da uživate u pravom „opuštanju“ , dok istovremeno ispunjavate svoje vreme raznim aktivnostima.